Több mint 3,6 milliárd dollár mozdult meg a 2016-os Bitfinex-hackből

-

Több mint 3,6 milliárd dollár értékű bitcoin távozott azoknak a hackereknek a tárcájából, akik még 2016-ban lopták meg a Bitfinex kriptotőzsdét.
A 2016-os Bitfinex tőzsdei hack során ellopott bitcoinok jelentős része kedd reggel megmozdult.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A mozgásokat a WhaleAlert blokkláncelemző Twitter-felhasználó észlelte először, a fogadó cím 94.643 Bitcoint (3,63 milliárd dollár) tartalmazott, amelyeket 26 tranzakcióban küldtek el.
A tranzakciók némelyike egyenként 10.000 bitcoint utalt át az on-chain adatok szerint.
Forrás: WhaleAlert

A Bitfinexet 2016. augusztus 2-án törték fel, a hackerek egy biztonsági rést kihasználva összesen 119.756 bitcoin zsákmányoltak, akkor 71,8 millió dollár értékben.
Ez volt az egyik legnagyobb lopás a bitcoin történetében, és azt is eredményezte, hogy a veztő kriptopénz ára 20%-os zuhanást – 600 dollárról 400 dollárra – könyvelhetett el.

Lopott pénzek mozgásban

Nem ez az első eset, hogy a hackerek az ellopott pénz egy részét áthelyezték.
A legutóbbi ilyen epizód 2021 májusában történt, amikor 12.241 bitcoin 774 millió dollár értékben került át egy ismeretlen tárcába ugyanazon a napon, amikor a Coinbase a Nasdaqon tőzsdére ment.
Akkoriban a WhaleAlert szerint a legnagyobb egyedi tranzakció 1241,7 bitcoin (nagyjából 78 millió dollár) volt.
2017 elején is volt egy tranzakciós hullámzás, a következő figyelemre méltó hacker aktivitásnövekedés pedig 2020-ban következett be.
2020 augusztusában a hackerek 473,3 bitcoint mozgattak meg, 5,7 millió dollár értékben, majd novemberben újabb 5000 bitcoin átutalása következett, 100 millió dollár értékben.

Bár az okok, amiért a hackerek úgy döntöttek, hogy ma mozgatják meg a coinokat, nem világosak, fontos megjegyezni, hogy a Bitfinexről ellopott összes bitcoint szigorúan ellenőrzik.
Ez azt jelenti, hogy ezeknek a pénzeknek a készpénzre váltása nem lesz egyszerű feladat.
A Bitfinex a maga részéről szintén igyekszik visszaszerezni az ellopott pénzeket, sőt, 400 millió dolláros vérdíjat ajánlott fel az ellopott bitcoinok visszaszolgáltatásáért.
Emellett „a Bitfinex továbbra is globálisan együttműködik a bűnüldöző szervekkel, a digitálistoken-tőzsdékkel és a tárcaszolgáltatókkal a 2016-os hack során ellopott bitcoinok visszaszerzése érdekében” – osztotta meg a Decrypttel a tőzsde szóvivője.

Tavaly decemberben a Bitfinex bejelentette, hogy sikeresen visszaszerezte a platformról 2016 augusztusában ellopott 6,5 bitcoint.

Olvastad már? A MicroStrategy is megvette a dipet – 660 BTC-t, 37.865 dolláron

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!