Sokan készek abbahagyni a munkájukat, hogy helyette NFT-játékokkal keressenek pénzt

-

A nonfungible token árak zuhanása ellenére a play to earn NFT szektor menetelése folytatódik, mivel egyre többen látják benne a megélhetés lehetséges módját.
Egy Fülöp-szigeteken végzett felmérés során a válaszadók 32 százaléka mondta azt, hogy kilépne vagy fontolóra venné a kilépést, ha az NFT-játékok lehetővé tennék számukra a teljes munkaidős foglalkoztatással elérhető jövedelem megszerzését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


John Stefanidis, a Balthazar NFT gaming platform vezérigazgatója elmondta, hogy „nem lepte meg az eredmény”.

„Sokan készen állnak arra, hogy felmondjanak más munkájuk helyett, hogy NFT-játékokkal játszhassanak, mivel potenciálisan ugyanannyit, ha nem többet kereshetnének az NFT-játékokkal.”

Jesus Dawal Jr, egy Fülöp-szigeteki játékos elmondta, hogy jelenleg az NFT-játékokban való kereset nem elégséges.
„Kétségtelen, hogy a blokkláncjáték egy forradalmi koncepció, de jelenleg nem hiszem, hogy önmagában elég lenne ahhoz, hogy anyagilag eltartson engem” – mondta Dawal.
Ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy készen áll beugrani, ha az ökoszisztéma tovább fejlődik.

„Azt hiszem, lesz elég bátorságom ahhoz, hogy otthagyjam a munkámat, hogy a blokkláncjátékkal foglalkozzak, amint a P2E ökoszisztéma éretté és fenntarthatóvá válik.”

Az YGG Pilipinas blokklánc-szövetség szervezet regionális igazgatója, Luis Buenaventura szintén úgy véli, hogy mindenképpen van egy olyan trend, hogy az emberek kilépnek, hogy ne teljes munkaidőben dolgozzanak, hanem játékkal keressenek pénzt.

Amikor megkérdezték a témáról, azt mondta, hogy „tetszik vagy sem, az a trend, hogy az emberek a P2E miatt hagyják ott a munkájukat, határozottan erősödik”.
Azonban megjegyzi azt is, hogy nem csak az NFT gaming, hanem az egyéb kriptós lehetőségek is fellendülőben vannak.

„Ugyanilyen valószínű, hogy az emberek általában a kriptóban találnak alternatív bevételi lehetőségeket, és nem csak konkrétan a P2E-ben. A játékokból és a hozamfarmolásból való jövedelemszerzés nem egymást kizáró tevékenységek, és azt látjuk, hogy a legsikeresebb tagjaink közül sokan mindkettőt csinálják”.

Még 2021-ben a Blockchain Gaming Alliance (BGA) jelentése kimutatta, hogy az NFT játékok több mint 2 milliárd dollár bevételt generáltak 2021 3. negyedévében. Ez a BGA szerint ez az összeg az NFT kereskedési volumen 22%-át teszi ki.

A bevételtermelés mellett a blokklánc-játékok közösség emberbaráti oldalát is megmutatta. Tavaly, amikor egy szupertájfun sújtotta a Fülöp-szigeteket, és 4 millió embert érintett, a blokkláncjátékosok az YGG vezetésével adománygyűjtést szerveztek, amely több mint 1,4 millió dollárt gyűjtött össze az áldozatok megsegítésére.

Olvastad már? Jól végződött kriptocsalás – visszakapja pénzét az idős áldozat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!