Sokan készek abbahagyni a munkájukat, hogy helyette NFT-játékokkal keressenek pénzt

-

A nonfungible token árak zuhanása ellenére a play to earn NFT szektor menetelése folytatódik, mivel egyre többen látják benne a megélhetés lehetséges módját.
Egy Fülöp-szigeteken végzett felmérés során a válaszadók 32 százaléka mondta azt, hogy kilépne vagy fontolóra venné a kilépést, ha az NFT-játékok lehetővé tennék számukra a teljes munkaidős foglalkoztatással elérhető jövedelem megszerzését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


John Stefanidis, a Balthazar NFT gaming platform vezérigazgatója elmondta, hogy „nem lepte meg az eredmény”.

„Sokan készen állnak arra, hogy felmondjanak más munkájuk helyett, hogy NFT-játékokkal játszhassanak, mivel potenciálisan ugyanannyit, ha nem többet kereshetnének az NFT-játékokkal.”

Jesus Dawal Jr, egy Fülöp-szigeteki játékos elmondta, hogy jelenleg az NFT-játékokban való kereset nem elégséges.
„Kétségtelen, hogy a blokkláncjáték egy forradalmi koncepció, de jelenleg nem hiszem, hogy önmagában elég lenne ahhoz, hogy anyagilag eltartson engem” – mondta Dawal.
Ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy készen áll beugrani, ha az ökoszisztéma tovább fejlődik.

„Azt hiszem, lesz elég bátorságom ahhoz, hogy otthagyjam a munkámat, hogy a blokkláncjátékkal foglalkozzak, amint a P2E ökoszisztéma éretté és fenntarthatóvá válik.”

Az YGG Pilipinas blokklánc-szövetség szervezet regionális igazgatója, Luis Buenaventura szintén úgy véli, hogy mindenképpen van egy olyan trend, hogy az emberek kilépnek, hogy ne teljes munkaidőben dolgozzanak, hanem játékkal keressenek pénzt.

Amikor megkérdezték a témáról, azt mondta, hogy „tetszik vagy sem, az a trend, hogy az emberek a P2E miatt hagyják ott a munkájukat, határozottan erősödik”.
Azonban megjegyzi azt is, hogy nem csak az NFT gaming, hanem az egyéb kriptós lehetőségek is fellendülőben vannak.

„Ugyanilyen valószínű, hogy az emberek általában a kriptóban találnak alternatív bevételi lehetőségeket, és nem csak konkrétan a P2E-ben. A játékokból és a hozamfarmolásból való jövedelemszerzés nem egymást kizáró tevékenységek, és azt látjuk, hogy a legsikeresebb tagjaink közül sokan mindkettőt csinálják”.

Még 2021-ben a Blockchain Gaming Alliance (BGA) jelentése kimutatta, hogy az NFT játékok több mint 2 milliárd dollár bevételt generáltak 2021 3. negyedévében. Ez a BGA szerint ez az összeg az NFT kereskedési volumen 22%-át teszi ki.

A bevételtermelés mellett a blokklánc-játékok közösség emberbaráti oldalát is megmutatta. Tavaly, amikor egy szupertájfun sújtotta a Fülöp-szigeteket, és 4 millió embert érintett, a blokkláncjátékosok az YGG vezetésével adománygyűjtést szerveztek, amely több mint 1,4 millió dollárt gyűjtött össze az áldozatok megsegítésére.

Olvastad már? Jól végződött kriptocsalás – visszakapja pénzét az idős áldozat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!