Hírek

Snoop Dogg felfedte magát: ő áll egy népszerű NFT-Twitter mögött

A rapper azt állítja, hogy ő Cozomo de’ Medici, egy álneves kriptotwitteres személyiség, akinek igen értékes NFT gyűjteménye van.

Snoop Dogg már eddig is hullámokat vert az NFT térben, idén tavasszal saját márkás gyűjtőeszközöket dobott piacra, valamint együttműködést indított a népszerű mém, Nyan Cat alkotójával.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A rapper legújabb lépése azonban igazán váratlan: azt állítja, hogy ő a valódi személy egy álnéven futó kripto Twitter-személyiség mögött – aki dollármilliókat költött arra, hogy egy igen értékes, kék chipes Ethereum-gyűjteményt szerezzen.

Hétfőn Snoop Dogg 19 millió követőjének tweetelte, hogy ő Cozomo de’ Medici, egy álneves NFT-gyűjtő, aki augusztusban csatlakozott a Twitterhez.

Cozomo az elmúlt hetekben folyamatosan tweetelt az NFT-útjáról, és a népszerű NFT-gyűjteményekre költött nagy összegekről beszélt, miközben mélyreható ismereteket mutatott a kultúráról.

Snoop nincs egyedül a híres NFT-gyűjtők között: Stephen Curry NBA-sportoló, Jake Paul közösségi média sztár, valamint Steve Harvey komikus és műsorvezető is a neves tulajdonosok között van.

És nem is ő az első híresség, aki külön kripto-centrikus fiókot hozott létre a Twitteren: a rapper és YouTube-személyiség KSI például szintén rendelkezik ilyennel.

De Snoop nem a nyilvánosság előtt hozta létre NFT-központú Twitter-személyiségét, a meglévő közösségi médiacsatornáihoz kapcsolódva.

Mielőtt úgy döntött, hogy tegnap felfedte a világ előtt, elárulta, hogy ez először egy álnév volt, amely nem volt nyilvánvalóan Snoophoz kötve.

Szintén figyelemre méltó: Úgy tűnik, Snoopnak komoly értékű NFT-gyűjteménye van. Cozomo de’ Medici pénztárcája.

A gyűjtemény élén kilenc CryptoPunks áll, a profilképes NFT-k közül a legértékesebbet a jelenlegi piaci árak alapján 4,6 millió dollárra becsülik.

A tárca 10 Meebits NFT-t is tartalmaz – a CryptoPunks készítői, a Larva Labs által készített 3D-s avatárokat -, valamint egy csomó különböző NFT-t a generatív művészeti sorozatból, az Art Blocksból.

Egy NFT úgy működik, mint egy bizonyíthatóan ritka digitális tárgy tulajdonjogát igazoló nyugta vagy okirat, és ábrázolhat állóképet, videofájlt, videojáték-elemet és még sok mást.

A Cozomo tárcájában található egyéb értékes értékek között van egy NFT Justin Aversano fotós Twin Flames gyűjteményéből, valamint néhány Moonshot Bot, amelyek az Ethereum eszközeinek fejlesztését segítik.

A hónap elején Cozomo még tweetelt is az Ethereum fejlesztők támogatásának értékéről.

Úgy tűnik, hogy Snoop birtokolja Tom Sachs több Rocket Factory NFT-jét is – ugyanazt a gyűjteményt, amelyből a Budweiser is vásárolt.

És akárcsak a Budweiser, amelynek tárcáját mindenféle véletlenszerű NFT-kkel árasztották el, miután a cím nyilvánosságra került, Cozomo tárcájára tegnap óta folyamatosan küldik a furcsa gyűjtőcikkeket.

Amellett, hogy Snoop Dogg tegnap tweetelte ki álnevét, a DCinvestor neves NFT-befektető és projekt-tanácsadó is retweetelte a bejelentést.

Emellett Cozomo tárcája birtokolja a Snoop x Nyancat NFT-t, amelyet Snoop Dogg jelenleg fő profilképként használ.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Hogy ez az egész mégis csak egy trükk, még mindig nem derült ki: Snoop ugyanis nem NFT-s dolgokat is tweetelt, például egy Beyond Meats-szel való együttműködést.

Eközben Cozomo fiókja tegnap azt tweetelte, hogy többé nem beszél az álnév mögötti valódi személyről.

„Mivel a hírnevem jelentős, a tweetet kétségtelenül felfedezik. Akik kíváncsiak [a kilétemre], hamarosan megtudják” tweetelte Cozomo.

„Akit nem érdekel, vagy egyszerűen csak nem szeretné tudni, hogy honnan származik a hatalmas hírnevem és vagyonom, az egyszerűen nem kutathat. Ezt a fiókot továbbra is az NFT-kre fogom összpontosítani, és nem fogom ezt itt újra megemlíteni”.

Olvastad már? Jó hír: a hashrate növekszik, a banyászok pedig halmoznak

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: Fantasy Springs

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Friss hírek

Mr. Wonderful most bányavállalati részvényekbe tervez befektetni

Kevin O'Leary a.k.a. Mr. Wonderful vállalkozó kifejezte érdeklődését a fenntartható energiát használó bányavállalatok részvényeinek vásárlása iránt. (tovább…)

1 óra

Több millió dolláros szőnyeghúzási csalás után nyomoz a kínai rendőrség

A csicsoui rendőrség decemberben nyolc embert tartóztatott le különböző tartományokból, és milliós értékű vagyontárgyakat fagyasztott be egy „szőnyeghúzási” csalás kapcsán.…

4 óra

Szűk tartományban a bitcoin, érdekes hét vár ránk az elemzők szerint

Lehet, hogy január 17-én a Wall Street távollétében csendesek lesznek a hagyományos piacok, de a bitcoin nem biztos, hogy sokáig…

6 óra

A Konami több mint 160 ezer dollárt szedett össze első NFT-jéből

A Konami, egy japán játékfejlesztő és szoftverkiadó több mint 160 ezer dollárt gyűjtött össze az első, a non-fungible token (NFT)…

23 óra

Mike Tyson „all in”-t mondott a Solanára

Mike Tyson bokszlegenda, más néven „Iron Mike” azt mondta: „all in on solana”. Most azt kérdezi Twitter-követőitől, hogy milyen magasra…

1 nap

Egyre kevesebben fizetnek bitcoinnal a BitPay-en keresztül

2021-ben a bitcoin fizetésre való használata a BitPay-t használó kereskedők számára a 2020-as 92%-ról mintegy 65%-ra esett vissza. A BitPay…

1 nap