Snoop Dogg felfedte magát: ő áll egy népszerű NFT-Twitter mögött

-

A rapper azt állítja, hogy ő Cozomo de’ Medici, egy álneves kriptotwitteres személyiség, akinek igen értékes NFT gyűjteménye van.
Snoop Dogg már eddig is hullámokat vert az NFT térben, idén tavasszal saját márkás gyűjtőeszközöket dobott piacra, valamint együttműködést indított a népszerű mém, Nyan Cat alkotójával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rapper legújabb lépése azonban igazán váratlan: azt állítja, hogy ő a valódi személy egy álnéven futó kripto Twitter-személyiség mögött – aki dollármilliókat költött arra, hogy egy igen értékes, kék chipes Ethereum-gyűjteményt szerezzen.
Hétfőn Snoop Dogg 19 millió követőjének tweetelte, hogy ő Cozomo de’ Medici, egy álneves NFT-gyűjtő, aki augusztusban csatlakozott a Twitterhez.
Cozomo az elmúlt hetekben folyamatosan tweetelt az NFT-útjáról, és a népszerű NFT-gyűjteményekre költött nagy összegekről beszélt, miközben mélyreható ismereteket mutatott a kultúráról.
Snoop nincs egyedül a híres NFT-gyűjtők között: Stephen Curry NBA-sportoló, Jake Paul közösségi média sztár, valamint Steve Harvey komikus és műsorvezető is a neves tulajdonosok között van.
És nem is ő az első híresség, aki külön kripto-centrikus fiókot hozott létre a Twitteren: a rapper és YouTube-személyiség KSI például szintén rendelkezik ilyennel.


De Snoop nem a nyilvánosság előtt hozta létre NFT-központú Twitter-személyiségét, a meglévő közösségi médiacsatornáihoz kapcsolódva.
Mielőtt úgy döntött, hogy tegnap felfedte a világ előtt, elárulta, hogy ez először egy álnév volt, amely nem volt nyilvánvalóan Snoophoz kötve.
Szintén figyelemre méltó: Úgy tűnik, Snoopnak komoly értékű NFT-gyűjteménye van. Cozomo de’ Medici pénztárcája.
A gyűjtemény élén kilenc CryptoPunks áll, a profilképes NFT-k közül a legértékesebbet a jelenlegi piaci árak alapján 4,6 millió dollárra becsülik.
A tárca 10 Meebits NFT-t is tartalmaz – a CryptoPunks készítői, a Larva Labs által készített 3D-s avatárokat -, valamint egy csomó különböző NFT-t a generatív művészeti sorozatból, az Art Blocksból.
Egy NFT úgy működik, mint egy bizonyíthatóan ritka digitális tárgy tulajdonjogát igazoló nyugta vagy okirat, és ábrázolhat állóképet, videofájlt, videojáték-elemet és még sok mást.

A Cozomo tárcájában található egyéb értékes értékek között van egy NFT Justin Aversano fotós Twin Flames gyűjteményéből, valamint néhány Moonshot Bot, amelyek az Ethereum eszközeinek fejlesztését segítik.
A hónap elején Cozomo még tweetelt is az Ethereum fejlesztők támogatásának értékéről.
Úgy tűnik, hogy Snoop birtokolja Tom Sachs több Rocket Factory NFT-jét is – ugyanazt a gyűjteményt, amelyből a Budweiser is vásárolt.
És akárcsak a Budweiser, amelynek tárcáját mindenféle véletlenszerű NFT-kkel árasztották el, miután a cím nyilvánosságra került, Cozomo tárcájára tegnap óta folyamatosan küldik a furcsa gyűjtőcikkeket.


Amellett, hogy Snoop Dogg tegnap tweetelte ki álnevét, a DCinvestor neves NFT-befektető és projekt-tanácsadó is retweetelte a bejelentést.
Emellett Cozomo tárcája birtokolja a Snoop x Nyancat NFT-t, amelyet Snoop Dogg jelenleg fő profilképként használ.

Hogy ez az egész mégis csak egy trükk, még mindig nem derült ki: Snoop ugyanis nem NFT-s dolgokat is tweetelt, például egy Beyond Meats-szel való együttműködést.
Eközben Cozomo fiókja tegnap azt tweetelte, hogy többé nem beszél az álnév mögötti valódi személyről.
„Mivel a hírnevem jelentős, a tweetet kétségtelenül felfedezik. Akik kíváncsiak [a kilétemre], hamarosan megtudják” tweetelte Cozomo.

„Akit nem érdekel, vagy egyszerűen csak nem szeretné tudni, hogy honnan származik a hatalmas hírnevem és vagyonom, az egyszerűen nem kutathat. Ezt a fiókot továbbra is az NFT-kre fogom összpontosítani, és nem fogom ezt itt újra megemlíteni”.

Olvastad már? Jó hír: a hashrate növekszik, a banyászok pedig halmoznak

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Fantasy Springs

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!