Anthony Pompliano amerikai befektető és Morgan Creek Digital Assets-társalapító szerint a bitcoin minden intézményi befektető portfóliójába bekerül majd.

A CNBC-nek augusztus 20-án adott interjújában Pompliano elmondta, hogy minden héten egyre több infrastruktúra épül a bitcoinra, és szélesebb körben a kriptopiacokra is.

„Fordulóponthoz érkeztünk”

A bitcoin bullish kilátásainak megragadásával Pompliano kiemelte a közelmúltbeli fejleményeket – ilyen például az érme sorozatosan rekordot döntő hashrátája ezen a nyáron, amely a hálózat biztonságának és támogatásának folyamatos javulására utal.

Beszámolt arról is, hogy a szabályozók nemrégiben jóváhagyták a fizikaliag rendezhető bitcoinalapú határidős ügyletek régóta várt platformját. A Bakkt az Intercontinental Exchange New York-i tőzsdeműködtetőhöz tartozik.

Mindezek fényében Pompliano ezzel érvelt:

„Minél több infrastruktúrát építünk erre, annál valószínűbb, hogy soha nem fog távozni […] egy olyan fordulópontnál tartunk, ahol a bitcoin hosszú távú tervnek ígérkezik. Ez az érme minden intézményi befektető portfóliójában ott lesz végül.”

A bitcoin árfolyamának rövid távú visszaesése

Pompliano nemrégiben azt jósolta, hogy a bitcoin 2021 végére 100 000 dollárt fog érni.

Amikor a CNBC-házigazda Joe Kernen kérdőre vonta a befektetőt a bullish kilátásaival kapcsolatban, Pompliano számos tényezőt felfedett, amelyek rövid távon átmenetileg csökkenthetik a vagyoneszköz árát.

Többek között ide tartozik a szabályozás, amelyről elismerte, hogy eleinte elijesztheti a befektetőket.

Másodszor – a hálózat alapvető feltételeinek állapota ellenére –, a bitcointulajdonosok száma továbbra is a világ népességének nagyon kis százalékát képezi, és sokan még nem tudják megérteni, mi ez, vagy hogyan is működik.

Pompliano továbbá megjegyezte, hogy meglehetősen bonyolult ilyen vagyoneszközt vásárolni, de ezt az akadályt le kell győzni annak érdekében, hogy az érme teljesen érvényesíthesse a benne rejlő lehetőségeket.

Az akkori jelentések szerint Pompliano 100 000 dolláros előrejelzése a bitcoin felére csökkentésének előrelátott hatásán alapszik. Ez 2020 májusában fog bekövetkezni, amikor a bányászati haszon csökkenése is várható.

Megemlítette továbbá a kriptográfia egyre növekvő legitimációját, az intézményi tőke beáramlását, a kereskedelem rekordmennyiségeit és a globális instabilitás légkörét, amely elősegíti, hogy a bitcoint biztonságos vagyoneszközként ismerjék el.

Olvastad már? KingsCrown: beszélgetés egy kriptolegendával

Pompliano nemrégiben azt is kijelentette, hogy nem tartja túlzottan kockázatos lépésnek vagyonának 50 százalékát bitcoinba fektetni.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Trending Topics 2019


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂