Összeszedtük a legfontosabb dolgokat, melyeket érdemes észben tartani, ha tőzsdén induló tokenkibocsátást (IEO) indítanál.

Olvastad már?  Felejtsd el a rossz híreket, Tom Lee szerint 2020-ban csúcsokat fog dönteni a bitcoin

Az Investopedia legfrissebb kutatásai alapján az ICO-k 80%-a átverés, naponta 9 millió dollárnyi befektetés tűnik el így.

Az átverések és a globális szabályozás nagyban befolyásolta az ICO-k népszerűséget, sokat esett a népszerűségük, mióta Kína 2017-ben betiltotta őket.

Azonban egyre inkább teret nyernek a projektek finanszírozásra az úgynevezett IEO-k, vagyis tőzsdén történő tokenkibocsátások.

Mi is az az IEO?

Az ICO-k esetében a tokeneladás a token weboldalán zajlik, az IEO-k esetében ez közvetlenül egy kriptotőzsdén történik.

Ez azt jelenti, hogy a befektetők a tőzsdének fizetnek, cserébe pedig a tőzsde a felhasználók tárcájába utalja a tokeneket.

A legnagyobb kereskedelmi forgalommal rendelkező kriptotőzsde, a Binance indította az első IEO-t 2017 decemberében.

Azóta egyre növekszik az IEO-k népszerűsége a startupok körében.

AZ IEO-k 5 legnagyobb előnye

Tekintsük hát át, hogy mik az IEO-k legnagyobb előnyei.

Egyszerű ügyfélazonosítás:

Mivel egy kritpotőzsdén keresztül zajlik a tokeneladás, így nem kell minden egyes IEO-ért külön igazolni személyazonosságodat.

Biztonságos tranzakciók:

Az IEO-kat indító tőzsdék már mind stabil és kiépített fizetési rendszerrel rendelkeznek, így a felhasználók már egy ismert felületen dolgozhatnak.

Számos ICO egy fedél alatt:

A befektetők számos projekt közül válogathatnak, kiválaszthatják a számukra legszimpatikusabb és megbízhatóbb projektet.

Alacsony marketing követelmények:

Az ICO-k esetén nagyon sok pénz megy el a marketingre, hogy népszerűsítsek a token indulását. Egy tőzsdén keresztül könnyebb egy nagy közönség elérése főleg, ha a tőzsde sok felhasználóval rendelkezik.

Megbízható projektek:

A tőzsdék növelik az IEO projektek megbízhatóságát, ugyanis a tőzsdék hírneve is csorbulna, ha egy projekt átverésnek bizonyulna

Itt van 5 fontos tipp, ha sikeres tokeneladást szeretnél
Legyen prototípusod

A legtöbb befektető nem fog bízni a projektedben, ha csak ötletekből és ambíciókból áll, legalább egy prototípusod legyen, hogy a befektetők jobban megbízhassanak a projekt sikerében.

Ha nem tudsz felmutatni egy prototípust, akkor legalább a fejlesztési fázis alatt érj el gyors haladást.

Legyen egy részletes fehér könyved

A projekt egyik legfontosabb alapja a fehér könyv.

A fehér könyv egy részletes dokumentum, mely alapján a befektetők megismerhetik a projekt részleteit és ez alapján eldönthetik, hogy befektetnek-e.

Egy jó fehér könyv tartalmazza a projekt üzleti és technológiai oldalának minden részletét és leírja, hogy miért érdemes ebbe a projektbe fektetni.

Legyen egy tartalomban gazdag blogod

Nagyon fontos, hogy legyen egy hivatalos weboldalad, de egy blog is elengedhetetlen a weboldal mellett.

Fontos, hogy informatív tartalommal töltsük meg a blogot és ne csak reklámanyagokkal.

Állíts célokat

Mindenképpen állíts egy finanszírozási célt, a tokenek maximális mennyiségét és a maximális finanszírozási igényt is szabd meg.

Fontos, hogy az emberek lássák, hogy egy valós üzleti projektbe fektetnek és ne higgyék azt, hogy csak minél több pénzt szeretnél összeszedni.

Artur Boytsov, a Priority Token tokeneladások konzultálásával foglalkozó cég alelnöke szerint a legtöbb IEO-nál 6-7 millió dollár az ideális maximum finanszírozási limit.

Legyen megbízható csapatod

A projekt mögött álló csapat tapasztalata, megbízhatósága és eredményei az egyik legfontosabb üzleti tényező.

Midig fontos, hogy a szakmabeli szakértők mellett a projekt rendelkezzen jogi szakértőkkel is. A jogi szakértők biztosítják, hogy tisztázott legyen a projekt jogi háttere, ezzel a befektetők bizalmát is növelik.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!