A Bitmain azt tervezi, hogy kihasználja a kínai tartományok energiatermelési projektjeiből zöld energiát hasznosító bányászati lehetőségeket.

A Bitmain, a kriptopénz-bányászati berendezések kínai gyártója október 11-től kénytelen leállítani üzleti tevékenységét Kínában, miután a helyi hatóságok kriptotilalmat rendeltek el.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat a kínai kriptopénzekkel kapcsolatos általános kínai tilalom mellett a Bitcoin- és kriptopénz-bányászberendezések szállításának leállítását a kínai szén-dioxid-kibocsátás elleni politikára adott válasznak tulajdonította.

A Bitmain közleménye szerint:

„2021. október 11-től az Antminer leállítja a szárazföldi Kínába történő szállítást. A szárazföldi Kínában élő ügyfelekkel, akik hosszú távon vásároltak termékeket, munkatársaink felveszik a kapcsolatot, hogy alternatív megoldásokat kínáljanak”.

Bár a vállalat még nem árulta el, hogy milyen tervei vannak a meglévő kínai ügyfelek megsegítésére, a Bitmain továbbra is szállítja az Antminer kriptobányászati rigeket a felhasználóknak szerte a világon, beleértve Tajvant és Hongkongot is.

A kínai piac átmeneti lassulásának ellensúlyozására a Bitmain növelte a mobilbányászati konténerek – az Antboxok– gyártási kapacitását.

Novemberben a vállalat Dubaiban rendezi meg a World Digital Mining Summit 2021-et, ahol a zöld energiával kapcsolatos bányászati lehetőségekről fog beszélni, amelyek „elsősorban a Jünnan, Hszincsiang és más kínai tartományok tiszta energiát termelő energiatermelési projektjeiből származnak”.

A Bitmain nem reagált azonnal a Cointelegraph megkeresésére.

Annak ellenére, hogy Kína a közelmúltban betiltotta a kriptotevékenységeket, a Bitcoin-bányászati műveletek már szinte teljesen helyreálltak, mivel a kínai bányászok és befektetők barátságos joghatóságokba költöznek.

A Cointelegraph arról számolt be, hogy a Bitcoin bányászási nehézsége július vége óta 39%-kal nőtt. Sőt, egy kínai médiaportál, a Wu Blockchain rámutatott, hogy a Bitcoin nehézségi szintje 4,71%-kal nőtt a 703.584-es blokk magasságában október 5-én, ami a hatodik egymást követő növekedést jelenti július 31. óta.

Olvastad már? Miért éppen a Bitcoin? – Új, ingyen letölthető ekönyv

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!