A múlt héten Kolumbiában megtörtént az első, bitcoinnal történő ingatlanvásárlás.

A La Haus nevű cég egy Santa Marta-i ingatlant adott el egy olyan vevőnek, aki a vásárlás időpontjában nem tartózkodott Kolumbiában.

Míg Kolumbiában még csak most kezdik fontolóra venni a bitcoint az ingatlanokkal való fizetésnél, addig a szomszédos országokban, például Venezuelában egyre elterjedtebb a kripto használata ilyen tranzakciókhoz.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kolumbia debütál az ingatlanvásárlások kriptóval történő lebonyolításában

A kolumbiai ingatlanszektor mérföldkőhöz érkezett a kriptovaluta-használat terén, miután megtörtént az első, bitcoinnal történő vásárlás.

Az üzletet a La Haus, egy online ingatlancég közvetítette, miután egy hónappal ezelőtt 0,03 BTC-ért kapott egy tartalékfizetést.

A vásárlást nemrég egy olyan vevő bonyolította le, aki nem Kolumbiában tartózkodott, így a művelet a Lightning Network segítségével, az Opennode fizetésfeldolgozón keresztül valósult meg.

A vásárlásra nagyjából egy hónappal azután került sor, hogy a vállalat bejelentette, hogy bitcoint fogad el a foglalások és a kifizetések során a Natura Cityben található, Santa Martában lévő, 160 eladásra kész lakásra is.

Kriptó az ingatlanfizetésekhez

A La Haus vezetői kijelentették, miszerint azon dolgoznak, hogy ezeket a fizetéseket kiterjesszék és használják az egész országra kiterjedő fejlesztéseknél.

Erről Jehudi Castro, a La Haus jövőért és innovációért felelős alelnöke így nyilatkozott:

„Az a tény, hogy az ilyen típusú tranzakciót mindössze egy hónap alatt hajtották végre Kolumbiában, a létező kielégítetlen igényről árulkodik.  Azon dolgozunk, hogy ezt a fajta alternatívát az ország többi részére is eljuttassuk, hogy a fizetési módok és a befektetés módja ne jelentsen akadályt a lakóingatlanokhoz való hozzáféréshez.”

Ez azonban nem az első alkalom, hogy a La Haus kriptovaluta-alapú vásárlást hajtott végre. A Mexikóban is működő vállalat januárban regisztrálta első kriptovalutás vásárlását, amikor egy Peruban élő nő egy mexikói ingatlant vásárolt meg.

Az ingatlanszektorban történő kriptovaluta-vásárlások egyre gyakoribbak a latin-amerikai országokban, például Venezuelában is, ahol az autókat és egyes ingatlanokat USDT-ért adják el.

Tavaly az egyik ilyen vásárlás az ország egyik tengerparti államában történt, ahol egy vásárló USDT-t használt fel egy lakás 12.000 dollárért történő megvásárlására.

Olvastad már? 50%-ot nőtt a SHIBA INU a kriptopiac szárnyalása közepette

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!