Lejtőn van a Shiba Inu

-

A kriptopénzek többsége egyelőre jól teljesít márciusban, de a SHIB több, mint 17%-kal gyengült az elmúlt 30 napban.
A mindenkori csúcsáról számítva 72%-os mínuszban van, de ezzel együtt meg kell jegyezni, hogy éves időtávon, dollárral szemben 37130%-ot növekedett.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Március közepe óta viszont a tulajdonosok száma is csökken, néhány nap alatt 3,55%-kal csökkent. Ez több tízezer felhasználót jelent.
Az előző fél év során a vicctokenek iránti érdeklődés jelentősen alábbhagyott, ez pedig az árfolyamokon is meglátszik.

Az összes memecoin együttes kapitalizációja nagyjából 30 milliárd dollárt tesz ki, és a két egyértelmű vezető a DOGE és a SHIB. Az előző év mindkét projektnek legendásan jól alakult, de az utóbbi időben ismét lejtőre kerültek.
A SHIB árfolyama 17%-kal gyengébb, mint egy hónapja, a Coinmarketcap és az Etherscan adataiból pedig az látszik, hogy a tulajdonosok létszáma is zsugorodni kezdett.
Januárban egyszer már megtorpant a projekt növekedése, és akkor is felhasználókat vesztett, de valahogy sikerült visszanyernie a lendületét, mostanáig.

Nagyon sok tokent birtokolnak a bálnák

1,15 millió SHIB tulajdonosról lehet tudni, ebből alig 15 ezer volt aktív az elmúlt 24 órában. Az adatokat megvizsgálva ráadásul kiderül, hogy a SHIB esetében jelentős túlsúlyban vannak a bálnák.

SHIB/USD 4 órás grafikon 2022. március 20-án.

A top10 legnagyobb tárca birtokolja az összes SHIB token majdnem 65%-át. A top50 címet számolva pedig ez az arány már 78,59%.
Összehasonlításképpen érdemes tudni, hogy a bitcoin esetén a top50 cím a készlet 11,4%-ával rendelkezik, a top10 pedig 5,59%-kal.
Az éves 37 ezer százalékos növekedés ellenére ráadásul a SHIB tulajdonosok mindössze 40%-a van profitban, a többiek a mostani árnál drágábban vették.
A múlt hét során a 100 ezer dollárnál nagyobb tranzakciók összesen 516 millió dollárnyit tettek ki, és a tőzsdei kereskedés során az USDT pár dominált, a piaci forgalom 62%-át ezzel bonyolították.

Az utána következő második legnépszerűbb pár az USD, a BUSD, a török líra, és a DOGE.
A legaktívabb SHIB-címek között pedig értelemszerűen megtalálhatók a nagy tőzsdék, a Binance, HitBTC, Kucoin, Huobi, Digifinex és a Crypto.com is.

Olvastad már? Egyre népszerűbb a digitális rubel gondolata Oroszországban

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Toplist Coin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!