Lejtőn van a Shiba Inu

-

A kriptopénzek többsége egyelőre jól teljesít márciusban, de a SHIB több, mint 17%-kal gyengült az elmúlt 30 napban.
A mindenkori csúcsáról számítva 72%-os mínuszban van, de ezzel együtt meg kell jegyezni, hogy éves időtávon, dollárral szemben 37130%-ot növekedett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Március közepe óta viszont a tulajdonosok száma is csökken, néhány nap alatt 3,55%-kal csökkent. Ez több tízezer felhasználót jelent.
Az előző fél év során a vicctokenek iránti érdeklődés jelentősen alábbhagyott, ez pedig az árfolyamokon is meglátszik.

Az összes memecoin együttes kapitalizációja nagyjából 30 milliárd dollárt tesz ki, és a két egyértelmű vezető a DOGE és a SHIB. Az előző év mindkét projektnek legendásan jól alakult, de az utóbbi időben ismét lejtőre kerültek.
A SHIB árfolyama 17%-kal gyengébb, mint egy hónapja, a Coinmarketcap és az Etherscan adataiból pedig az látszik, hogy a tulajdonosok létszáma is zsugorodni kezdett.
Januárban egyszer már megtorpant a projekt növekedése, és akkor is felhasználókat vesztett, de valahogy sikerült visszanyernie a lendületét, mostanáig.

Nagyon sok tokent birtokolnak a bálnák

1,15 millió SHIB tulajdonosról lehet tudni, ebből alig 15 ezer volt aktív az elmúlt 24 órában. Az adatokat megvizsgálva ráadásul kiderül, hogy a SHIB esetében jelentős túlsúlyban vannak a bálnák.

SHIB/USD 4 órás grafikon 2022. március 20-án.

A top10 legnagyobb tárca birtokolja az összes SHIB token majdnem 65%-át. A top50 címet számolva pedig ez az arány már 78,59%.
Összehasonlításképpen érdemes tudni, hogy a bitcoin esetén a top50 cím a készlet 11,4%-ával rendelkezik, a top10 pedig 5,59%-kal.
Az éves 37 ezer százalékos növekedés ellenére ráadásul a SHIB tulajdonosok mindössze 40%-a van profitban, a többiek a mostani árnál drágábban vették.
A múlt hét során a 100 ezer dollárnál nagyobb tranzakciók összesen 516 millió dollárnyit tettek ki, és a tőzsdei kereskedés során az USDT pár dominált, a piaci forgalom 62%-át ezzel bonyolították.

Az utána következő második legnépszerűbb pár az USD, a BUSD, a török líra, és a DOGE.
A legaktívabb SHIB-címek között pedig értelemszerűen megtalálhatók a nagy tőzsdék, a Binance, HitBTC, Kucoin, Huobi, Digifinex és a Crypto.com is.

Olvastad már? Egyre népszerűbb a digitális rubel gondolata Oroszországban

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Toplist Coin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!