Egyre nehezebb a bitcoin bányászata, de a nehézségi szint még mindig nem érte el a korábbi rekordot.

A hashráta világszerte kezdi visszanyerni az erejét, ahogy a bányászok egyre újabb és újabb gépeket állítanak csatasorba.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A héten ismét nehézségi igazítás történt, pozitív irányba. A mostani 3,2%-os emelkedéssel a nehézség így most 19 billiónál jár, ez derül ki a BTC.com explorer adataiból.

Ez az igazítás most sorban az ötödik emelkedő érték július közepe óta. Az akkori 13,7 billiós szintről így mostanra több, mint 31%-ot emelkedett.

Május végén négy egymást követő alkalommal csökkent a nehézség, mivel a világ nagy része céges és kormányzati aggodalmaknak adott hitelt, ráadásul Kína elkezdte piszkálni a helyi bányászokat, leállítva a teljes belföldi bányászati szektorát.

Igaz, hogy öt egymást követő alkalommal is emelkedést tapasztaltunk, de a mostani nehézségi szint még így is elmarad az eddigi rekordtól, amelyet idén májusban állított be a hálózat, 25 billión.

Forrás: BTC.com

A bányászati nehézség az a mérőszám, amely meghatározza, mekkora eséllyel lehet új blokkot kibányászni. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb számítási kapacitásra van szükség a sikeres találathoz.

A nehézség minden 2016 blokk után, nagyjából két hetente változik, hozzáigazodik a hálózat összesített hashrátájához, hogy az átlagos blokkidő 10 perc maradjon.

A hashráta növekedésével tehát várható volt, hogy a nehézség is növekedésnek indul.

A hashráta júniusban 52 EH/s értékre esett, amugusztus végére ez 150 EH/s értékig erősödött vissza, vélhetően azért, mert a Kínában leállított, majd elköltöztetett bányagépek újból beüzemelésre kerültek, megérkeztek az új felhasználási helyükre.

Olvastad már? Újra visszapattant a bitcoint, miután kis időre elveszítette a 40.000-es támaszt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!