A bitcoinalapú határidős piacon nyitott állapotban lévő szerződések 12 vezető tőzsdén összesített értéke 13 milliárd dolláron tetőzött január 14-én a Skew Analytics adatai szerint.

A bitcoinalapú határidős szerződések összértéke rekordértékhez ért január 14-én, csütörtökön.

A 12 vezető kriptoderivatíva tőzsdét követő Skew Analytics adatai szerint az összesített szerződésérték 13 milliárd dolláron tetőzött tegnapelőtt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A legnagyobb piac nem meglepő módon a CME volt ekkor, durván 2,4 milliárd dollárral. Őt követte az OKEx 2,2 milliárd dollárral, majd a Binance 2 milliárd dollárral.

A maradék 9 vizsgált tőzsde a Bakkt, Bitfinex, BitMEX, Bybit, CoinFlex, Deribit, FTX, Huobi és Kraken voltak.

Forrás: Skew Analytics

A bitcoinalapú határidős tőzsde lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy a jövőbeni árfolyamra fogadhassanak.

Amikor megkötnek egy szerződést, valójában azt vállalják, hogy BTC-t fognak eladni vagy megvásárolni valamilyen árfolyam esetén a jövőben.

Ha egy vásárló mondjuk arra számít, hogy az árfolyam heves emelkedésbe kezd, és sikerül olyan szerződést kötnie, amely segítségével a jelenlegi árfolyamon vásárolhat később bitcoint, akkor összejött a cél, sikerült pénzt kovácsolni.

Míg a magánbefektetők általában úgy fogadnak az árfolyam növekedésére, hogy vásárolnak némi bitcoint – esetleg eladnak az ellenkező esetben –, a határidős szerződések kissé másként működnek. Kezdetben még csak bitcoinnal sem kell rendelkeznünk.

A határidős szerződések készpénzben kerülnek elszámolásra, ami azt jelenti, hogy a bitcoin nem cserél gazdát – mindössze a bitcoinnak megfelelő dollár a lényeges.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A határidős szerződések összértékének mostani növekedéséért a legnagyobb mértékben a CME a felelős. Egy hónappal ezelőtt, december 15-én a 12 tőzsde még csak 7,5 milliárd dollárnyi határidős szerződést kezelt.

A CME akkor 1,1 milliárdért felelt, szemben a mostani 2,4 milliárddal. A Binance és az OKEx mindeközben további 800 millió dollárnyi szerződést halmoztak fel.

Thomas Kuhn, a Quantum Economics makroelemzője szerint a befektetők érdeklődése a határidős termékek iránt fundamentálisan változtatja meg a piac struktúráját – árulta el a Decryptnek.

Mint mondja, jóval volatilisabbá válik, új kereskedési stratégiákat tesz elérhetővé, és többnyire a kiskereskedelmi játékosoknak kedvez majd.

Olvastad már? Így bányászd a bitcoint a mostani bikapiacon

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂