Több elemző is úgy véli, hosszabb távon, pár éven belül az ETH árfolyama elérheti a 10000 dolláros szintet, vagy még magasabbat is.

Raoul Pal osztotta meg nemrégiben, hogy Metcalfe törvényét alapul véve az ETH követi a BTC növekedési mintáját, így elérheti a 20 ezer dolláros árat is akár.

Ahhoz, hogy az ether 10 ezer dollárért cseréljen gazdát, a kapitalizációjának 1,1 billió dollárra kell emelkednie.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Jelenleg 120 milliárd, a bitcoiné pedig 640 milliárd.

Ezek alapján teljesen lehetséges, hogy a BTC sokbilliós kapitalizációt érjen el, az ETH pedig ezt követve magasabbra jusson.

„Az ETH kapitalizációja valójában most gyorsabban növekszik, mint ugyanezen a ponton (az 1 millió aktív cím elérésekor) a bitcoiné. Szóval igen, ilyen szempontból egyformák. Az ether ugyanazt a bitcoin útját követi. Felmehet 20000-ig. Másik eszköz, másik ökoszisztéma, de ugyanannyira elfogadott, és ugyanazok a gazdasági jellegzetességek.”

Az Ethereumnak megvan a potenciálja, hogy a jelentősen megnövekedett felhasználói aktivitásnak köszönhetően sokkal magasabb értéket érjen el.

Az előző néhány évben, 2020 előtt az Ethereumnak kifejezetten kevés felhasználója volt. A defi felfutása hozta meg a széles körű elismertséget, és az Ethereum azóta is emelkedő trendben van számos mérőszám esetében.

2020 közepén a defi szektor kapitalizációja 1 milliárd dollár környékén mozgott, ez mostanra 21-szeresére, 21 milliárd dollárra nőtt.

A defi gyors növekedése, és a felhasználók egyre nagyobb aktivitása miatt a legtöbb elemző még inkább optimista a jövőbeni növekedést illetően.

Egy közösségi tag is hasonlóan vélekedik erről:

„Őrültségnek hangzik, de szerintem az ETH fel fog menni 10-20k közé egy-két éven belül. Mégpedig megérdemelten. Az Ethereum bebizonyította, hogy egy megbízható elszámolási rendszer lehet az értékek internete számára.”

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A defi is mainstream lehet

Brian Brooks, az USA Számvevőszékének a vezetője nemrégiben a Financial Times hasábjain írt a defiről.

„A bankszektor leszállóágban van, és felemelkedőben van az, amit decentralizált pénzügynek, definek hívunk. Annak idején a közlekedési szabályok arra lettek kitalálva, hogy megvédjék egymástól a vezetőket. A banki szabályok pedig azért léteznek, hogy kiküszöböljék az emberi hibákat a rendszerből.”

A cikkben szóba került az is, hogy a defi protokollok számára is lehetségessé válhat a jövőben, hogy banki engedélyeket szerezzenek. Ha ez megvalósul, az hatalmas elismerés lenne egy kulcsfontosságú hivatal részéről.

Ha hosszú távon a defi tovább menetel, az egyértelműen jó jel az Ethereum számára is, főleg most, hogy a második rétegű megoldások is terjednek.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A legtöbb defi protokoll éppen nehézségekkel küzd, hiszen az Etheeum nagy hálózati aktivitása miatt a tranzakciós jutalékok nagyon megemelkedtek.

Sokan a második rétegű megoldásoktól, és az ETH2.0 rendszerétől várják, hogy megszüntessék ezeket a problémákat.

Olvastad már? Egy kereskedő szerint a bitcoin megtalálta az árfolyam alját

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.