Könnyű megijedni a bitcoin értékének napi ingadozásaitól. A hétvégén csupán pár nap alatt több mint 20%-ot emelkedett vezető kriptopénz árfolyama. Azóta bitcoin több mint 1000 dollárt esett, majd ismét visszaemelkedett. A piac igencsak mozgékonnyá vált.

Azonban ha egy pillanatra kitekintünk, akkor nagyobb kép tárulhat elénk. Az alábbi ábrát Willy Woo elemző osztotta meg, és megjelölte rajta a legjobb lehetőségeket a bitcoin vásárlására, ha azt hosszasan szeretnénk tárolni.

Az úgy nevezett „szalagnehézség” mutatóját ráhelyezte a bitcoin hosszú távú logaritmikus grafikonjára, mely egybeesett az elmúlt 10 év legjobb vásárlási lehetőségeivel.

Ha legközelebb pánikvásároknál szállnál be a piacba, akkor tarts ki és nézd meg az alábbi grafikont:

A legjobb idő a vásárlásra?

Willy Woo elemzése szerint a vásárlás legjobb pillanata az, amikor nagyon elvékonyodik a „szalagnehézség”, vagy negatív értékbe csap át (amikor a vastag, fekete vonal meghaladja a vékonyabb vonalakat.)

A mutató pontosan megjósolta az árfolyamminimumot 2018 végén, 2019 elején. Az okos befektetők ekkor kezdhettek el bevásárolni (számos kockázati alap így is tett).

Ez egy évtizedekre visszanyúló befektetési stratégia: akkor vásárolj, amikor vér folyik az utcákon. Más szóval akkor vásárolj, amikor mások félnek, és akkor adj el, amikor mások kapzsik.

Pontosan mi is az a szalagnehézség?

A szalaggrafikon átlagolja a bányászási aktivitást, így vizualizálja a bitcon bányászási nehézségének változásait. Azt is ábrázolja, hogyan befolyásolja a bányászás a bitcoin árfolyamát.

Willy Woo magyarázata szerint:

„Ahogy új koinok kerülnek forgalomba, úgy a bányászok eladják a koinok egy részét, hogy fedezzék az előállítási költségeket. Ez lefelé nyomja az árfolyamot. A leggyengébb bányászok több koint adnak el, hogy tovább működhessenek. Ha ez fenntarthatatlanná válik, akkor feladják és esni fog a hashráta és a bányászási nehézség (szalag vékonyodás), így csakis az erős bányászok maradnak, akik kevesebb eladást csinálnak, így feljebb mehet az árfolyam.”

12 000 alatt marad a bitcoin árfolyama

A szalag nehézség pontosan megjósolta a bitcoin 200%-os áremelkedését. A 13 880 dolláros csúcs elérése után a bitcoin érteke beesett 10 000 dollár alá, mielőtt újra megindult volna.

Olvastad már?  ENSZ: Észak-Korea 2 millárd dollárnyi kriptovalutát lopott a tőzsdékről

A cikk írásakor a bitcoin a 12 000 dolláros határral küzd, ami a legtöbb elemző szerint egy egészséges visszahúzódás.

Josh Rager kereskedő elmagyarázta:

„A bitcon jól van, kellett neki egy kisebb visszahúzódás. Nem vagyok szkeptikus, csak zárjon 11 000 dollár felett. Jelenleg úgy áll, hogy 2019 legnagyobb heti összegén zárhat, ha tartja a 11 469 dollárt.”

Forrás, és képek: ccn.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂