Tom Emmer, az Egyesült Államok képviselője magabiztos a bitcoin és a blokklánc-technológia fényes jövőjét illetően.

Az Egyesült Államok képviselője, Tom Emmer úgy véli, hogy a legnagyobb kriptovaluta, azaz a bitcoin, nem számíthat sikertelenségre a jelenlegi pénzügyi válság befejeztével.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az iparágat támogató Emmer azt állítja, miután a világ végre kilép a koronavírus által okozott gazdasági káoszból, a bitcoin egyre erősödni fog.

A bitcoin és a blokklánc továbbra is fontosabbá fog válni

„Amint vége a válságnak, a bitcoin nem megy sehová, csakis erősebbé fog válni” – mondta a képviselő egy augusztus 3-ai interjúban a Morgan Creek Digital társalapítója, Anthony Pompliano társaságában.

Emmer szerint mind a bitcoin, mind az annak alapjául szolgáló blokklánc-technológia „egyre fontosabbá válik”, illetve példátlan értékének köszönhetően további fejlődésre is lehet számítani.

„Csak figyeljétek meg, van értéke, és ha valaminek van értéke, az emberek örömmel vállalják a kockázatot, ezzel pedig továbbfejlesztik” – mondta a politikus.

 

Az USA bankjai immár hivatalosan őrizhetnek bitcoint

Emmer szerint a bitcoin jövője még az eddiginél is ígéretesebbnek bizonyul, miután az Egyesült Államok szabályozói a múlt héten felhatalmazták a bankokat arra, hogy kriptovaluták megőrzését is biztosítsák.

Jelentések szerint a Pénzforgalmi Számvevőség július 22-én hivatalosan is jóváhagyta a szövetségileg engedélyezett bankok számára, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptovalutákat tároljanak.

Emmer szerint az említett hivatal jelenlegi számvevője, Brian Books, jelentősen hozzájárult a bitcoin jövőjéhez:

„Brian Books most azt mondja »Hé, intézmények, ezt is elkezdhetnétek tárolni. Otthont biztosíthattok neki, dolgozhattok vele.«”

Emmer képviselő ismert arról, hogy támogatja a kriptovaluták által vezérelt innovációkat. Ez év elején aggodalmát fejezte ki, azt hangsúlyozva, hogy a szabályozás elrejti, tompítja az innovációt.

A képviselő korábban pedig a kormányt szólította fel arra, hogy több szabályozási átláthatóságot biztosítson a kriptoipar számára.

Emmer azonban nem az egyetlen, aki úgy gondolja, a piacok felépülése után a bitcoin jelentősen meg fog erősödni. 2020 márciusában a milliárdos befektető és egyben blokklánc-technológiát támogató Tim Draper azt jósolta, hogy a bitcoin az egyik legfontosabb eszközként fog szolgálni a globális pénzügyi válságból való felépüléshez.

„Amikor minden visszatér a régi kerékvágásba, nem a bankok vagy a kormányok lesznek a megmentők, hanem a bitcoin” – mondta Draper.

Olvastad már? Az OKEx rendszere nem engedte a villámzuhanás során, hogy likvidálódjanak a pozíciók

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: startribune.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂