Legalább három különböző medvés indikátor jelenik meg az ether grafikonjain, ez arra utal, hogy a folyamatban lévő rally lendületét vesztheti.

Az Ethereum natív tokenje, az ether akár 3200 dollár alá eshet, mivel a rallyja egy erős ellenállási zónával kerül szembe.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ether árfolyama közel 22%-kal nőtt egy hónapos időtávon a piac egészére kiterjedő árfolyamrally során. Ez a piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptopénzt a 3000 dollár alatti szintről 3650 dollár fölé repítette október első nyolc napja alatt, ami újabb bullish előrejelzéseket váltott ki.

„A hatezer dollár gyorsan megtörténik; a 10000 dollár programozott” – jegyezte meg a Twitteren Crypto Cactus. David Gokhshtein, a PAC Protocol vezérigazgatója szintén 10000 dolláros felfelé irányuló célt jósolt az ether számára.

Az ether árfolyama azonban három figyelemre méltó medvés indikátor összefolyásába ütközhet, ami korlátozhatja a felfelé irányuló mozgását, és lefaraghatja a közelmúltbeli nyereség egy részét.

Két ellenállási zóna és egy emelkedő ék

A három medvés indikátor, amely arra késztetheti az ETH-t, hogy egy medvés fordulaton menjen keresztül, egy emelkedő ék, egy csökkenő trendvonal ellenállás és egy átmeneti ellenállási sáv, ahogy az alábbi grafikonon látható.

Forrás: TradingView.com

Az emelkedő ék az ETH rallyja során bukkant fel, és magasabb csúcsok és alacsonyabb mélypontok sorozatát hagyta maga után. Eközben a kriptopénz emelkedése csökkenő volumen mellett történt, ami a kereskedők optimizmusának hiányát mutatja.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Ráadásul a struktúra csúcsa – az a pont, ahol a két trendvonal összefut – két történelmi ellenállási zóna körül van. Az első egy átmeneti ellenállási sáv, ahogy a fenti grafikonon látható, amely korábban az ETH 3650 dollár feletti csúcsát jelezte.

Ugyanakkor a második ellenállás egy csökkenő trendvonal, amely az alábbi napi grafikonon jobban látható, 3800 dollár körül.

Forrás: TradingView.com

Ennek eredményeképpen az emelkedő ék csúcsa és a két ellenállási trendvonal medvés visszafordulási kockázatot jelent az ether számára. Amennyiben ez bekövetkezik, az Ethereum token az ék felső és alsó trendvonala közötti maximális magasságig zuhanhat.

Ezzel útban van a 3200 dollár alá, ami 2021 szeptemberének első felében felhalmozási zónaként szolgált az ETH-kereskedők számára.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Inverz fej és váll?

A 3200 dollár felé vagy alá történő csökkenés nem feltétlenül taszítja az ethert egy teljes körű medvés ciklusba. Ellenkezőleg, bullish inverz fej és váll beállítását válthatja ki.

Forrás: TradingView.com

Ha így alakul, akkor az ETH tokenek felhalmozása megnő a 3200 dollár közelében, ami a fenti grafikonon látható nyakvonal területe felé történő visszapattanást okoz. Ennek során az ETH árfolyama az inverz fej és váll célpontját a minta nyakvonala és az alja közötti maximális távolsággal megegyező hosszúságban helyezné el.

Ez az ether árfolyamot az új történelmi csúcsok felé vezetné, körülbelül 4500 dollárig.

Olvastad már? 2,7 millió dolláros NFT csalás

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.