A SEC, az Egyesült Államok tőzsdefelügyelete Do Kwon, a Terraform Labs alapítója és ügyvezetője ellen indított vizsgálatot.

A cég felel a Terra blokklánc fenntartásáért, Kwon pedig több alkalommal is elmulasztotta a megfelelő dokumentációk benyújtását, illetve nem jelent meg a találkozókon.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hivatalos sajtóinformációk alapján Kwon már annyiszor mulasztott el eleget tenni az idézéseknek, hogy a SEC a következő szintre emelte az ügyet, és tanúskodásra, valamint a dokumentumok bemutatására kötelezné Kwont.

Az ügy apropója a Mirror Protocol elindulása a Terra hálózatán. Ez a defi projekt lehetővé teszi, hogy amerikai részvények tokenizált változataival kereskedjenek a felhasználók.

A SEC pedig úgy véli, hogy a Terraform Labs, az ügyvezető Do Kwon közreműködésével együtt részt vett ezeknek a tokeneknek a létrehozásában, terjesztésében, reklámozásában.

Ez a tevékenység sérti a szövetségi törvényeket, hiszen anélkül ajánl értékpapírokat, hogy azok regisztrálva lennének, ráadásul engedély nélküli brókeri tevékenységnek számít.

A jelenlegi iratokból viszont kiderül, eddig nem találtak arra vonatkozó bizonyítékot, hogy Kwon és a Terraform Labs ténylegesen részt vettek volna ebben.

Még tart a per

Az idézések és más egyéb faktorok az egész folyamat körül továbbra is érdeklődésre adnak okot. Do Kwon például akkor kapta meg ezeket a papírokat, amikor egy konferencián vett részt.

Az ilyen kézbesítés illegális, hiszen idézést nem lehet nyilvánosan átadni.

A SEC saját eljárásrendje alapján sem felel meg ez a módszer a követelményeknek, hiszen még elegendő tanú sincs, aki bizonyíthatná az eseményeket.

Kwon elmondása alapján már jó ideje tárgyalásokat folytatnak a SEC-kel a Mirror Protocol ügyében, és ez a mostani lépés ennek fényében határozottan meglepő.

Olvastad már? November 16-án indul a VanEck bitcoin-ETF-je a CBOE-n

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!