Charles Hoskinson, az IOHK vezérigazgatója azt mondta Jack Dorseynak, hogy ne építsen ki egy decentralizált közösségi oldalt a Twitteren belül.

Azt mondta, hogy Dorsey Blue Sky projektjét nyílt forráskódúvá kellene tenni, hogy a teljes kriptoközösség hozzájárulhasson.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Hoskinson emellett felfedte, hogy az IOHK egy titokzatos projekten dolgozik, amely megoldhatja a Twitter decentralizációs kérdését.

Miután a Twitter letörölte Donald Trump oldalát, világszerte téma lett a cenzúra és a centralizáció.

Sokan úgy gondolják, hogy a konzervatív és republikánus felhasználók törlése egy célzott támadás, melyet decentralizációval lehetne megelőzni.

Meglepő módon Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója is egyetért ezzel a szemlélettel.

Miközben a Twitteren azt magyarázta, hogy miért törölték Trump fiókját, itt arról beszélt, hogy a bitcoin iránti rajongását annak erős alapjai adják, különösen az, hogy nincs egyetlen döntéshozó sem mögötte.

Mint mondta, 2019-ben ezért indította el a Blue Sky-t, melynek azóta is célja egy decentralizált közösségi oldal megalkotása.

A Twitter célja az volt, hogy ennek egy aloldala legyen, és szerte az interneten párbeszédeket indítson.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Hoskinson szerint az egész kriptoiparnak részt kell vennie a decentralizációban.

Hoskinson azonban megosztotta aggodalmait Dorsey decentralizált modelljével kapcsolatban.

Hoskinson szerint nem a Twitter mögött álló cégnek kellene megalkotnia a decentralizált közösségi oldalak alapját.

Hoskinson szerint a Blue Sky-t és minden egyéb decentralizációs próbálkozást nyílt forráskódúvá kell tenni, így ugyanis a teljes kriptoipar hozzá tudna járulni.

Hoskinson emellett felfedte, hogy a Cardano mögött álló IOHK valami hasonlón dolgozik, mint a Blue Sky.

Hoskinson csupán annyit mondott, hogy a cég „dolgozik valamin”, de a kriptoközösség azonnal arra gondolt, hogy az IOHK egy decentralizált közösségi oldalt hozna létre, amely a Cardano blokkláncán fut.

Dorsey és a Twitter egyéb munkatársai sem reagáltak még erre. Hoskinson bejegyzése alatt legalább két tucat kommentet töröltek, annak ellenére, hogy több száz lájkot kaptak a posztok.

Olvastad már? Felmehet az ETH 10 ezer dollárra?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂