A világ hatodik legnagyobb crypto kereskedő cégét a Bithumbot feltörték és meghackelték

A hackerek 30 millió dollár értékű pénzt loptak, Dél-Korea vezető virtuális valuta oldaláról, a Bithumbtól, A japán Cointelegraph elmondása alapján június 19-én. Ennek eredményeként az összes betét és kifizetés átmenetileg felfüggesztésre került.

A tőzsde azt állítja, hogy kompenzálni fogja a hackelés által érintett felhasználókat, és hogy minden pénzt „hideg” pénztárcába költöztetnek.

Ellenőriztük és megerősítjük, hogy mintegy 30 millió dollár értékű crypto-t elloptak. Az ellopott pénzt a Bithumb tartalékaiból fedezi, és minden pénzt áthelyeztek a „hideg pénztárcákba.” “

A Bithumb nagy mennyiségű Ethereumot mozgatott a hideg pénztárcájába, amikor nemrég észleltek a külső hozzáférést. Június 16-án Bithumb bejelentett egy hirtelen kiszolgálói ellenőrzést “a biztonsági beállítások maximalizálása érdekében”. A karbantartást 5: 20-tól KST-től 9: 00-ig KST-ig tervezték, de meghaladta a tervezett időt.

A Sentinel Protokoll koreai rezidens tisztviselői szerint a hackelésre, átverésre és csalásokra szakosodott projekt szerint a forró tárcát június 19. éjszaka hackelték, és a lopás még ripple-t is tartalmazott

A CoinMarketCap szerint a Bithumb 24 órás kereskedelmi forgalma a támadás idején már meghaladja a 374 millió dollárt, ami a világ hatodik legnagyobbja.

Még ebben a hónapban a hónap elején a hackerek elloptak mintegy 37 millió dollárt a déli koreai crypto exchange a „Coinrail-től.” Bár a Coinrail csak a világ 99. legnagyobb exchange a kereskedelmi volumenének tekintetében, a média azt állította, hogy ezt a hack felelős a kripto piacok összeomlásáért. Az újságíró és kommentátor Joseph Young azt mondta:

A Wall Street Journal szerint a Bitcoin ára 11% -kal esett vissza, mert Dél-Koreában egy kisebb kripto tőzsde , amelyet a helyi felhasználók nagyon kis része használ, a hack miatt súlyosan visszaesett.

 

Forrás: cointelegraph.com