Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

-

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős mértékű kamatcsökkentéssel.

Az infláció megfékezése

James Knightley, az ING vezető világgazdasági szakértője a múlt héten publikált egy cikket, amelyben végigtárgyalja, miért lát nagy esélyt arra, hogy a Fed leállítja a szigorú kamatpolitikáját, és jövőre fordulat jöhet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felsorakoztatott adatokból kiderül, hogy az amerikai infláció lassul, a növekedési kilátások jók, és a munkaerő-piaci helyzet is kezd stabilizálódni. Knightley szerint pedig a Fed pontosan ezekre az eredményekre várt.

„Az adatok alapján azt mondom, a Fed abbahagyhatja a kamatemelést. Jövőre, a második negyedévtől pedig akár kamatvágást is láthatunk tőlük. A becslések alapján 2024-ben másfél százalékkal, 2025 elején pedig további egy százalékkal vihetik lejjebb az alapkamat mértékét.

Csökken az elbocsátások száma

A munkanélküliségi adatokat megnézve kiderül, hogy a munkaerő-piac helyzete is stabilizálódni látszik.

Knightley kiemeli, hogy viszonylag alacsony az új igénylők száma, továbbra is magas viszont a folytatólagos munkanélküliek aránya.

Ez azt jelenti, hogy a cégeknél alábbhagyott az elbocsátások száma, kevés ember veszíti el a munkahelyét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel párhuzamosan viszont a munkaerő-felvétel üteme is lassul, tehát a cégek nem vesznek fel új dolgozókat. Ez a helyzet a szakértő szerint annak a jele, hogy a munkaerő-piac elkerüli az összeomlást, helyette viszont lelassul.

Az infláció mértéke is megfigyelhetően lassul, 3,7%-ról 3,5%-ra húzódott vissza, amely már előre jelezheti a fordulatot.

Nagy ünneplésre ennek ellenére sincs ok, hiszen az elemzők úgy vélik, a lakossági költekezésre még mindig rányomja a bélyegét az árak növekedése, és erre utalnak a hitelezési adatok is.

„A lakossági hitelek mértéke, köztük a hitel-kártya adósságok mértéke jelentős terhet ró több millió amerikai háztartásra. A 2024-es növekedést a legnagyobb mértékben ez fogja befolyásolni, hogy a lakossági költések hogyan alakulnak, mekkora lesz a háztartások felhasználható jövedelme.”

Olvastad már? A JPM Coin már több bank rendszerében is elérhető

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!