A Ripple aktívan törekszik arra, hogy fúziók és felvásárlások révén növelje a vállalat méretét – mondta egy szóvivőjük a Reutersnek.

A Ripple Labs – az XRP mögött álló blokkláncos fizetési vállalat – érdeklődhet a fizetésképtelen Celsius kriptohitelező céghez tartozó eszközök megvásárlása iránt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy a Ripple „érdeklődik a Celsius és eszközeinek megismerése iránt, és hogy bármelyik releváns lehet-e az üzletünk szempontjából”.

Arra a kérdésre, hogy a Ripple tervezi-e a Celsius teljes felvásárlását, a szóvivő nem kívánt válaszolni. A Celsius platformjának natív utility tokenje, a CEL 23%-ot emelkedett szerdán a híreket követően.

A Celsius júniusban befagyasztotta a felhasználók eszközeit a „szélsőséges piaci körülmények” miatt, majd egy maroknyi más kriptofarm, mint a Voyager és a CoinFLEX is követte a lépését. Ezután sietve kifizette a különböző defi-hitelekből fennálló tartozásait, visszaszerezte a biztosítékokat, majd egy hónappal később csődöt jelentett.

A bejelentésekből kiderült, hogy a hitelnyújtó cég eszközei között készpénz, kriptopénz, a cég saját Celsius (CEL) tokenjei, valamint különböző digitális eszközök voltak a letéti számlákon, a hiteleken és a Bitcoin-bányászati üzletágon belül.

A cég kötelezettségeivel összevetve azonban a vállalat mérlegében még mindig 1,19 milliárd dolláros hiány állt, és a cég hitelezőinek esélye arra, hogy visszakapják a pénzüket, igen kedvezőtlennek tűnik.

A bejelentésekből kiderült, hogy a Ripple nem tartozott a Celsius fő hitelezői közé. Ennek ellenére a cég a múlt héten benyújtotta a hitelező csődeljárásban való képviseletre irányuló kérelmét.

A Ripple nem válaszolt azonnal a Decrypt kriptohírportál megkeresésére, hogy további megjegyzéseket fűzzön egy esetleges felvásárlási ügylethez, bár egy szóvivője a Reutersnek azt mondta, hogy a vállalat „aktívan keresi az M&A lehetőségeket a vállalat stratégiai skálázása érdekében”.

A Ripple-t januárban 15 milliárd dollárra értékelték, miután 2019 decemberében visszavásárolta a C sorozatú tőkeemelésből származó részvényeit.

A vállalat júliusi jelentése szerint az áprilistól júniusig terjedő időszakban 408 millió dollár értékben adott el XRP-t – jóval többet, mint az előző negyedévben eladott 273,27 millió dollár.

Forrás: Decrypt

Olvastad már? A Coinbase a stake-re fogadott az Ethereum merge-je előtt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!