A Nintendo is érdeklődik a metaverse iránt

-

A Super Mario és a Pokemon franchise-ok fejlesztője többet törődik azzal, hogy jó élményt nyújtson a játékosoknak, mint hogy megnyerje a konzolversenyt.
A Nintendo a legutóbbi pénzügyi eredményéről szóló jelentés közzététele után élő kérdezz-feleleket tartott, ahol állítólag kifejezték „érdeklődésüket” és „potenciáljukat” a Metaverse iránt, amikor a videojátékaiba történő blokklánc- és az NFT-technológia bevezetésére terelődött a szó.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


David Gibson, az MST Financial vezető elemzője Twitter-bejegyzésben megkérdezte, mit gondol a japán játékóriás a Metaverse-ről és az NFT-kről, és ők is megerősítették, hogy jelenleg nem dolgoznak semmin, de még meghatározzák, mit tudnának kínálni a játékosoknak.


Figyelemre méltó, hogy a Nintendo fő szempontja az, hogy „milyen élményt tudunk nyújtani” a játékosoknak és a rajongóknak.
Egyértelműen óvatosak az NFT-k esetleges bevezetésével vagy a metaversumokon belüli integrációkkal kapcsolatban.
A Pokemon és a Zelda franchise-ok készítőjéek e szavai egy olyan időszakban hangzanak el, amikor más nagy videojáték-gyártó cégek és konzolok is kísérleteznek a blokkláncjátékokkal.
Eddig a Ubisoft fejlesztett ki egy NFT platformot Ubisoft Quartz néven, és a Castlevania készítője, a Konami is kiadta saját NFT gyűjteményét.
Eközben a Microsoft 69 milliárd dollárért felvásárolta az Activision Blizzardot, és megerősítette, hogy az Xbox a metaverse platformok fejlesztésén fog dolgozni.
A Ubisoft Quartz és Digits bevezetése azonban jelentős visszhangot váltott ki a közösségből, és nemrég a Ubisoft vezetője, Nicolas Pouard azt sugallta, hogy a játékosok talán még nem teljesen értik az NFT-k előnyeit.

A pénzügyi tájékoztató során a Nintendo 2,5%-os profitveszteséget jelentett be a decemberig tartó kilenc hónapra vonatkozóan, mivel a számítógépes chipek hiányai csökkentették a termelést.

Olvastad már? Medve zászló jött létre a Solana grafikonján, 50 dollár a cél

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!