A Lido Finance tömeges eladása okozhat pánikot a piacon?

-

A Lido az év eleje óta uralja az LSD (Liquid Staking Derivative) piacot.

A növekvő TVL és a protokoll pozitív teljesítménye ellenére azonban az utóbbi időben sok befektető és validáló elkezdte felszámolni a hozzájuk rendelt eszközöket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bálnák kilépnek

Ugyanezt bizonyították a népszerű elemző által megosztott adatok – tumileth. Ugyanezek szerint a Lido korai befektetői, mint például a ParaFi Capital és a Wormhole Finance eladták a számukra kiosztott LDO 100%-át.

Emellett más intézmények, például a 3AC és az Alameda Research is megfigyelték, hogy részesedésük jelentős részét eladták.

Az LDO token egyik legnagyobb eladását azonban a Terraform Labs hajtotta végre. A Terraform Labs eredetileg 2 millió dollárt fektetett be az LDO-ba, és cserébe 20 millió LDO tokent kapott.

A nagy címek LDO-állományának csökkenése az általuk birtokolt LDO százalékos arányának csökkenését eredményezte.

Annak ellenére, hogy ezek az eladások rövid távon negatívan hatottak az LDO árára, végül az LDO-hálózat decentralizáltabbá vált.

A magas eladások egyik lehetséges magyarázata az, hogy az olyan intézmények, mint az Alameda és a 3AC nehéz időszakon mentek keresztül.

Ergo, likviditásuk fenntartása érdekében eszközöket kellett eladniuk.

Más tényezők, például a hálózat növekedésének és volumenének csökkenése is befolyásolhatta az intézmények döntéshozatali folyamatát.

Forrás: santiment.net

Nem minden intézmény adta el azonban pozícióit. Valójában az olyan alapok, mint a Paradigm és a DCG nem ijedtek meg, és továbbra is tartották LDO-jukat. A szokásos üzletmenet a jegyzőkönyvben

Annak ellenére, hogy a tulajdonosok jelentős többsége eladta a pozícióit, a Lido protokoll továbbra is több szektorban is javuló tendenciát mutatott.

Például a Lido által biztosított teljes APR az elmúlt napokban az egekbe szökött. A magas APR új egyedi felhasználókat is vonzott a protokollhoz.

A Messari adatai szerint a Lido protokoll egyedi felhasználóinak száma az elmúlt 24 órában 0,28%-kal nőtt.

Forrás: dune.com

A fent említett megfigyelés párosulhat azzal a ténnyel, hogy a protokoll által generált bevétel 85%-kal nőtt az elmúlt 24 órában.

Valójában a protokollnak sikerült ilyen bevételt generálnia annak ellenére, hogy a napi aktív felhasználók száma csökkent a protokollon.

Ez arra utalt, hogy a bevétel megugrása néhány kulcsfontosságú cím tranzakciójának köszönhető.

Forrás: tokenterminal.com

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!