A United Nations Children’s Fund (UNICEF) francia irodája immár a 9 legnépszerűbb kriptovalutában is elfogad adományokat, beleértve a Bitcoin Casht (BCH) és a Bitcoin Core-t (BTC) is. A bejelentést még év elején ejtették meg, miután az ENSZ ügynöksége számos más kriptovalutákkal kapcsolatos kezdeményezést indított.

A francia UNICEF kripto adományokat is elfogad

Az UNICEF Franciaország bejelentette, hogy 9 kriptovalutában is elfogad adományokat, közölte a francia sajtó. A szervezet helyi irodája elfogadja a bitcoin cash (BCH), bitcoin core (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), ripple (XRP), eos (EOS) , monero (XMR), dash (DASH) és stellar (XLM) pénznemeket is.

A támogatott kriptopénzeket a francia ágazat honlapján keresztül juttathatják el az adományozók az UNICEF-nek. Sebastian Lyon, az UNICEF Franciaország igazgatója kijelentette:

„A kriptovaluták, és a blokklánc-technológia felhasználása jótékonysági célokra új lehetőséget nyithatnak arra, hogy a közösség kifejezze nagylelkűségét a gyermekek felé, illetve segítse a tevékenységünk továbbfejlesztését.”

Az UNICEF tisztviselője arra is rámutatott, hogy a kriptovaluták és a kripto-technológia innovációt jelenthetnek a szolidaritásra alapuló adománygyűjtésekben, de a területen jelenleg még csak kevés szervezet dolgozik. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az ilyen formában fizethető adományok terjedése pozitív tendenciát mutat.

A bejelentés két sikeres kripto kampányt követett

Nem ez az első kriptográfia irányú kezdeményezés az UNICEF részéről, februárban már szerveztek kriptovaluta alapú gyűjtést a szíriai polgárháború miatt szenvedő gyermekek védelmének szervezésére.

Ez a „Game Chaingers” nevű kampány kifejezetten a számítógépes játékok felhasználóit célozta meg. A résztvevők letöltöttek egy speciális kriptovaluta bányász programot a szervezet honlapjáról, ennek segítségével számítógépük ethereumot bányászott az UNICEF számára.

Később, májusban az UNICEF Ausztrália egy hasonló kampányt indított egy speciálisan kialakított weboldalon a The Hopepage-en keresztül. A honlap látogatóit felkérték arra, hogy ajánlják fel számítógépük számítási kapacitásának egy részét. Amennyiben beleegyeztek az internetes böngészés közben számítógépük kriptovalutát bányászhatott szintén adományozás céljából.

Jelen cikk születésekor több mint 22000 felhasználó bányász és így adományoz kriptovalutát az ausztrál platformon keresztül.

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!