A Bitmain korábbi vezérigazgatója, Jihan Wu friss tőkét gyűjt az új cégéhez

A Matrixport, amely Jihan Wu Bitmain saját projektje, mindössze 2 év alatt több mint 1 milliárd dolláros céggé nőtt.

Jihan Wu kiemelkedő névvé vált a kriptobizniszben, miután 2013-ban társalapítója volt a Bitmain Technologies-nak, és 2018-ra tőzsdére vitte azt.

Legutóbbi vállalkozása, a Matrixport új tőkét gyűjtött, és már 1 milliárd dolláros értékelési szinten áll.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A nagy kockázati tőkecégek, köztük a DST Global partnereinek, továbbá a Tiger Globalnak, a C Venturesnek és a K3 Venturesnek a részvételével a Matrixport C sorozatú finanszírozása több mint 100 millió dollárt hozott össze.

A Matrixport kriptopénzügyi szolgáltató cégként egy Wall Street-szerű struktúrát próbál bevezetni a hatalmas kriptopénz-ökoszisztémába.

A Matrixport vezérigazgatója és korábbi Bitmain befektetője, Ge Yuesheng szerint a vállalat jelenleg nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek számára nyújt szolgáltatásokat, „akiknek széles körűek a kockázattal és a hozammal kapcsolatos elvárásaik”.

A cég a jelentések szerint 2021 márciusában több mint 10 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont tartott nyilván, és „három-öt éven belül” tőzsdére kíván menni, ez a befektetők elképzelése.

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a Matrixportot Wu alapította, miután a kormány ellenállt a Bitmain IPO indításával szemben még 2019-ben.

Tavaly a startup bevételei 7-8 millió dolláron tetőztek, és állítólag a legutóbbi befektetési ciklusban a befektetői pénz 2020-ig történő megduplázását tűzte ki célul.

A kriptoinnovációval szembeni szigorú politikára hivatkozva Wu álláspontja az, hogy az „iparágból a rossz szereplők kivonása” és az iparág hírnevének gyógyítása felé tett lépések ezek.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Mielőtt Wu kilépett a Bitmaintól, a vállalat értékét 2019 augusztusában 12 milliárd dollárra becsülték.

A Matrixport jelenleg támogatja a legnépszerűbb kriptovaluták, köztük a BTC, ETH, XRP, BCH, LTC és USDT vásárlását, fiat valuta ellenében.

Olvastad már? Mire várnak a bitcoin-kereskedők?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek