A Bitmain korábbi vezérigazgatója, Jihan Wu friss tőkét gyűjt az új cégéhez

-

A Matrixport, amely Jihan Wu Bitmain saját projektje, mindössze 2 év alatt több mint 1 milliárd dolláros céggé nőtt.
Jihan Wu kiemelkedő névvé vált a kriptobizniszben, miután 2013-ban társalapítója volt a Bitmain Technologies-nak, és 2018-ra tőzsdére vitte azt.
Legutóbbi vállalkozása, a Matrixport új tőkét gyűjtött, és már 1 milliárd dolláros értékelési szinten áll.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nagy kockázati tőkecégek, köztük a DST Global partnereinek, továbbá a Tiger Globalnak, a C Venturesnek és a K3 Venturesnek a részvételével a Matrixport C sorozatú finanszírozása több mint 100 millió dollárt hozott össze.
A Matrixport kriptopénzügyi szolgáltató cégként egy Wall Street-szerű struktúrát próbál bevezetni a hatalmas kriptopénz-ökoszisztémába.
A Matrixport vezérigazgatója és korábbi Bitmain befektetője, Ge Yuesheng szerint a vállalat jelenleg nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek számára nyújt szolgáltatásokat, „akiknek széles körűek a kockázattal és a hozammal kapcsolatos elvárásaik”.
A cég a jelentések szerint 2021 márciusában több mint 10 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont tartott nyilván, és „három-öt éven belül” tőzsdére kíván menni, ez a befektetők elképzelése.
Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a Matrixportot Wu alapította, miután a kormány ellenállt a Bitmain IPO indításával szemben még 2019-ben.
Tavaly a startup bevételei 7-8 millió dolláron tetőztek, és állítólag a legutóbbi befektetési ciklusban a befektetői pénz 2020-ig történő megduplázását tűzte ki célul.
A kriptoinnovációval szembeni szigorú politikára hivatkozva Wu álláspontja az, hogy az „iparágból a rossz szereplők kivonása” és az iparág hírnevének gyógyítása felé tett lépések ezek.

Mielőtt Wu kilépett a Bitmaintól, a vállalat értékét 2019 augusztusában 12 milliárd dollárra becsülték.
A Matrixport jelenleg támogatja a legnépszerűbb kriptovaluták, köztük a BTC, ETH, XRP, BCH, LTC és USDT vásárlását, fiat valuta ellenében.

Olvastad már? Mire várnak a bitcoin-kereskedők?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!