A bitcoin felé fordulnak az argentin lakosok a hatalmas infláció miatt

-

Argentína inflációja 1992 óta nem volt ilyen magas, ezért az emberek a bitcoint kezdik használni, mint alternatíva.

Olvastad már? A Forbes kiadott egy listát a blokkláncot használó milliárdos cégekről

Az 54%-os is meghaladja Argentína inflációja

Az Argentin Központi Bank már három alkalommal iktatott be pénzügyi megszorításokat a múlt hónap során, de az infláció még így is majdnem 55%.

Az infláció 55%-ot emelkedett márciusban, amivel minden fogyasztói ár 4,7%-ot emelkedett, minden előrejelezést felülmúlva.

Az instabil gazdasági környezet a bitcoin felé tereli a befektetők és kereskedők figyelmét. Az argentin bitcoinkereskedés mértéke napról napra rekordokat dönt, a LocalBitcoins adatai szerint.

Annyira súlyos az argentin válság, hogy semmilyen gazdasági intézkedés nem használt, a Financial Times szerint :

„Argentína egy ördögi körben van. Egy néhány millió dollár értékű likvidáció is nagymértékben csökkentheti a peso értékét, március óta ez zajlik.

A valuta romlása nagymértékű inflációhoz vezetett, mely magas kamatokhoz, a Központi Bank már csak ezzel tud védekezni.”

„Váltsuk a pesot bitcoinra.”

A bitcoin infláció ellenállása különösen csábítóvá teszi egy ilyen helyzetben.

Sokak szerint valós alternatíva lehet a bitcoin, egyesek szerint a kormánynak még jobban kéne a kriptopénzt az argentin gazdaságba integrálni.

A bitcoin már így is számos területen ért el sikereket az országban, 37 város tömegközlekedési rendszerét vehetjük már igénybe bitcoinért, emellett a bitcoin ATM – ek is gyorsan terjednek Buenos Airesben.

Mquricio Macri, az argentin elnök kormánya is támogatja w bitcoint és a blokkláncot. Márciusban a kormány bejelentette, hogy üzleti megállapodást kötött a Binance Labs-el, mely a Binance tőzsde kísérleti platformja.

A kormány egy az egy arányban egészíti ki a Binance befektetését.

Márciusban Tim Draper, a híres bitcointámogató és befektető azt tanácsolta az argentin elnöknek, hogy cserélje bitcoinra a pesot és tegye az országot vonzóvá a kriptobefektetőknek, amivel további tőkét teremthet.

Draper fogadást is kötött az argentin elnökkel, a bitcoin árfolyamáról

„Ha a peso többet fog érni, mint a bitcoin, akkor megduplázom az országba tett befektetésemet, de ha a bitcoin jobban fog teljesíteni, akkor bebizonyosodik, hogy a peso elavult és nem bíznak benne az emberek.”


Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!