A bitcoin-bányászattal foglalkozó Marathon túlteljesíti a Tesla és az Apple részvényeit is

-

A Marathon Digital nemrégiben a részvénykereskedők egyik kedvencévé lépett elő, és a legutóbbi rekordját napi 327 millió dolláros forgalommal állította be.

Az iparági adatok alapján ez a volumen meghaladja az olyan óriások kereskedési forgalmát is, mint a Tesla, az Apple, vagy éppen az Amazon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sokak szerint a bitcoin iránti megnövekedett érdeklődésnek köszönhető ez, hiszen a várakozások alapján hamarosan elfogadásra kerülhet egy spot piaci bitcoin ETF. A Marathon papírjai pedig a megbízhatóak közé tartoznak a tőzsdén.

Új vezér

A kereskedők számára mégis viszonylag váratlan eseménynek számít, hogy a Marathon ennyire rivaldafénybe került, és még meglepőbb, hogy a technológiai szektor számos nagyágyúját maga mögé utasította a volumen tekintetében.

Több, mint 105 millió részvény cserélt gazdát egy 24 órás periódusban, a Yahoo Finance számaiból pedig látszik, hogy ezzel egyértelműen vezető helyre kerültek a Marathon papírjai.

Az elemzők úgy vélik, a spot ETF elfogadása körüli felhajtás érezteti a hatását a részvénypiacon is, nem csak a bitcoin árfolyamán.

A SEC egyik döntési határideje jövő év január 24. lesz, és a közvélekedés szerint majdnem biztosra vehető, hogy legalább egy ETF zöld utat fog kapni.

Ehhez jön hozzá az áprilisban érkező felezés, amely szintén felfelé tolhatja az árfolyamokat.

Fejlesztések és új befektetések

A Marathon Digital folyamatosan fejleszti az üzleti folyamatait, és nemrégiben jelentették be, hogy két újabb bányász-létesítményt is felvásárolnak majd, 179 millió dollár értékben.

Ezzel az új befektetéssel 390 megawatt többlet kapacitáshoz jutnak, amely hozzáadódik a már meglévő 584 megawattos teljesítményükhöz.

A bányásziparban több hasonló lépésről is hallhattunk, a Riot Platforms szintén 291 millió dolláros bevásárlást hajtott végre bányászgépekből.

Ez a cég eddigi legnagyobb fejlesztésének számít, rendkívül nagy mértékben tudták növelni a kibocsátásukat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bányász-részvények diktálják az iramot

A 2023-as év tagadhatatlanul jól telt a bitcoin számára, év eleje óta 163%-os növekedést láthattunk. Ennél is jobban teljesítettek viszont a bányászati részvények, köztük a már említett Marathon és a Riot papírjai is.

A TradingView számait szemügyre véve látszik, hogy előbbi 767%-kal, utóbbi pedig 452%-kal erősödött idén, amely lenyűgöző éves növekedésnek számít.

A Coinbase nem bányászattal foglalkozik, de az ő részvényeik is szép nyereséget hoztak a befektetőknek, január elseje óta 450%-kal lettek drágábbak.

Ezek a számok rávilágítanak, hogy a kriptoiparral, és főleg a bányászati vállalatokkal szembeni általános hangulat kezd megváltozni, pozitív irányba, és kezd lecsengeni az FTX tőzsde összeomlásának, valamint a többi nagy iparági bedőlésnek a hatása.

Az idei évben több, mint 6 milliárd dollárnyi short pozíció került likvidálásra, amely rávilágít arra, hogy a kereskedők nagy része hajlamos lebecsülni a kriptoipar erejét, és azok, akik az esésre számítva akarnak pénzt keresni, egyre nagyobb kihívásokkal szembesülhetnek.

A befektetők, elemzők szerint ez viszont egyértelműen jelzi, hogy bár a kriptopiac volatilitása tényleg hatalmas, ez jelentős nyereséggel kecsegtetheti a szerencséseket.


Olvastad már? Hasít a Polygon – Bekerül a legjobb 10 érme közé?

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!