A bitcoin utolsó hat havi gyertyája zöld színnel zárult, ezzel elérte korábbi rekordját 2013-ból.

A bitcoin 2013 áprilisa óta először zárt hat egymást követő havi zöld gyertyát. Ha a történelem megismétli önmagát, a bitcoin idén további parabolikus növekedést tapasztalhat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A bitcoin 2013 áprilisában nagyjából 140 dolláron zárt hat zöld havi gyertya után. Az ezt követő két hónapban 100 dollár alá esett vissza, majd a következő hat hónap során 700%-ot emelkedett, így története során először elérte az 1000 dollárt.

Hasonló mintát mutatott a 2017-es parabolikus bikapiac alatt is, ahol a piac öt egymást követő zöld havi gyertyát zárt.

Ezt a szeptemberi konszolidáció követte, majd a valuta októberben addigi legmagasabb szintjét érte el, és az év végére 5000 dollárról majdnem 20.000 dollárra emelkedett.

A Bloomberg elemzője, Mike McGlone szerint a bitcoin 2022-re elérheti a 400.000 dollárt, amennyiben a piacok követik a 2013 és 2017 folyamán tapasztalt trendeket.

McGlone nemrég azt állította, hogy a BTC „jó úton halad a globális digitális tartalékeszközzé válás felé.”

Peter Brandt veterán kereskedő és piaci elemző szintén optimista a bitcoinnal kapcsolatban, és azt jósolja, hogy a BTC további 250%-ot növekedhet 200.000 dollárig.

„Azt hiszem, azon a ponton járunk, mint 2017-ben amikor a bitcoin egy-két hónapig stagnált, mielőtt jött volna a végső emelkedés” – mondta.

A korábbi trendek azonban nem garantálják a jövőbeli teljesítményt, és a zöld gyertyák története kissé zavaros.

Annak ellenére, hogy a bitcoin öt hónapot zárt zöld gyertyával 2015 végén, 2016 elején 20%-ot zuhant, amit több hónapos konszolidáció követett.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Hasonlóképpen történt 2019-ben is, amikor az öthavi folyamatos lendületet elhúzódó csökkenés követte, a 2020. márciusi zuhanás során pedig több mint 60%-ot esett az ár 2019-es csúcsáról.

Ezt követően a bitcoin 2020 decemberéig nem nyerte vissza 2019-es árát.

Olvastad már? Egy bot, ami Musk tweetjei után vesz bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.