5 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a bitcoinról

-

2017 decemberében sokan fordultak a bitcoin felé, mikor 20 ezer dolláron elérte eddigi rekordárfolyamát. Akik a kezdetekben befektettek, milliomosok és milliárdosok lettek. Sokan önjelölt szakértőkké váltak, kereskedőkké vagy befektetőkké. Mégis, sok tény még számukra is ismeretlen.

A következő lista újoncok és veteránok számára is érdekes lehet:

2010-ben egy hekker 184 milliárd bitcoint generált

2010 augusztus 15-én egy ismeretlen hekker sikeresen eltérítette az akkor még lényegesen gyengébb hálózatot, és generált magának 184 milliárd bitcoint. Ez az esemény a 74 638. blokknál történt.
Satoshi Nakamoto, a rendszer alkotója hamar reagált, és mindössze öt órával az incidens után kiadta a program frissített, 0.3.1-es verzióját.
Ez a változat megakadályozta, hogy a jövőben ilyesmi történhessen, a létrehozott coinok pedig törlésre kerültek.
Az akkori verzió, a 0.3.1 lett a domináns lánc, a mai napig ezt használjuk.

430 altcoin jött létre a bitcoin alapjain

A mai napig 2651 kriptopénz érhető el a piacokon. Viszont érdekesség, hogy ezek közül 436 közvetlenül vagy közvetett módon a Bitcoin-blokklánc elágazása.
A pontos nevük, az eredetük részleteivel együtt a Map of Coins oldalon van összegyűjtve, érdemes vetni rá egy pillantást.
A forkok mindig is azért indultak, hogy legyűrjék a bitcoint, de ez idáig úgy tűnik, egyikőjüknek sem sikerült. Legismertebb képviselőjük a Bitcoin Cash.

Az első bitcoin faucet 5 coint adott látogatásonként

A faucet egy jutalmazási rendszer, weblapon vagy appon belül. Mostanra satoshikat, a bitcoin százmilliomod részét kitevő coin-töredékeket gyűjthetünk velük.
Ehhez legtöbbször csak egy captchát kell lekattintani, vagy hasonló egyszerű feladatot kell elvégeznünk.
Az első faucetet Gavin Andersen hozta létre 2010 júniusában, és a mai szemmel nagylelkű összegnek számító 5 bitcoint adott minden látogatónak. Ennek a bitcoin népszerűsítése volt a célja.

732 ezer bitcoin cím tartalmaz legalább 1 bitcoint

Korábban már jelent meg a hírek között ilyen kimutatás, így tudjuk, hogy a legalább 1 bitcoin tartalmazó tárcák száma jelenleg 732 982. Ezt összevetve az ismert 20 millió tárcával, kevesen birtokolnak egy egész bitcoint.
A top100 tárca mindegyike, kivétel nélkül, jelentős mennyiségű coint halmozott fel. Úgy tűnik, a tulajdonosaik komolyan gondolják, hogy a bitcoin idővel a világ első számú értéktárolójaként fog funkcionálni.
Mindössze maroknyi tárcából történt eddig kiutalás ezek közül.
Osato Avan Nomayo, kriptoújságíró megfogalmazása szerint:

„A világ népessége 7,5 milliárd, ebből 36 millióan milliomosok (dollárban számolva), így a jövőben elképesztően nehézzé fog válni még a gazdagok számára is, hogy egy egész bitcoint birtokoljanak.”

Nem a satoshi a bitcoin legkisebb egysége

Sokan úgy tudják, a satoshi a bitcoin legkisebb egysége, értéke egyenlő egy százmilliomod bitcoinnal.
Azonban van ennél kisebb egység is amit használnak a Lightining Networkon. Ez a millisatoshi, a satoshi egy ezrede, azaz 1 SAT egyenlő 1000 mSAT.
Mi a véleményed ezekről az érdekességekről? Ha tudsz még hasonlót, ne habozz megosztani velünk!
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!