A Rest Super a kontinens első nyugdíjalapja, amely bitcoinba fektet. Az egyik vezetőjük elmondása szerint diverzifikált portfólió részeként fektetnek a kriptopénzbe, mivel egyelőre túl volatilisnek találják.

Az alap jelenleg közel 47 milliárd dollárt kezel, és 1,8 millió tagja van.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A nyugdíjszámlájuk az amerikai 401k típusnak felel meg. Mostanáig ez a globálisan 2,4 billió dolláros szektor nem nagyon érdeklődött a kriptoipar iránt.

A befektetési vezető, Andrew Lill a legutóbbi ülésen mondta el, hogy a cég fontosnak tartja a bitcoinos kitettséget, és odafigyelve, nagy gondossággal eljárva kezeli az allokációjukat.

„Még mindig rendkívül volatilis befektetésről beszélünk, tehát az elején egy nagyon kicsi résszel szállunk be, egy diverzifikált portfólió részeként. Idővel persze ezt növelhetjük.”

Lill elmondása szerint a bitcoin stabilitást tud majd biztosítani, ráadásul sok befektető már most infláció elleni védekezésként tekint rá.

„A jelenlegi inflációs környezetben j választásnak tartom. Valószínűleg diverzifikálni fogunk a kriptoiparon belül is, de nem a közeljövőben. Még az információgyűjtés fázisában vagyunk, és az sem teljesen tiszta, hogy milyen jogi, biztonsági tényezőkkel kell számolnunk.”

Ausztrália egy másik alapja, a 167 milliárd dolláros Australian Super vezetője viszont nemrégiben azt nyilatkozta, szerintük a bitcoin nem jó befektetés.

A Queensland Investment Corporation, egy állami befektetési alap is hírbe lett hozva a vásárlással, de ezt végül cáfolták, úgy fogalmazva, hogy „talán valamikor a jövőben lehetséges lesz”.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az ausztrál kriptopiac a törvényhozás részéről is támogatást kap, szeretnék az iparágat az országba csábítani. Törvényjavaslatokat is nyújtottak be, amellyel vállalkozásbarát szabályozásokat hoznának.

A Commonwealth Bank of Australia vezetője, Matt Comyn szintén elmondta, vélhetően nem fognak kimaradni ők sem, dacára a digitális eszközöket jelenleg még körbelengő bizonytalanságoknak:

„Kockázatosnak látjuk az iparágat, de még nagyobb kockázatokat hordoz, ha kimaradunk belőle.”

Olvastad már? Bitcoin – Generációk gazdagsága

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!