Zuhanórepülésben az NFT-piac

-

Egy hét leforgása alatt 10,88%-kal csökkent az NFT-eladások száma a múlt hetihez képest. Nagyjából 118 millió dollárnyi forgalmat bonyolítottak a kereskedők, amely alaposan elmarad az előző hét nap 132 milliós volumenéhez képest.
A két legnépszerűbb kollekció is jelentős csökkenést tapasztalt a kapitalizációjában, a Bored Ape Yacht Club 21,29%-os, míg a Cryptopunks 19,18%-os gyengülést tapasztalt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A számok alapján ez a hét nem tartozik a szerencsésebbek közé, ezen a kettőn kívül is számos kollekciót ért el a medvepiac.
A BAYC esetében a padlóár egy hete még 114388 dolláron állt, mára ez 90026-ra esett. Ennek megfelelően pedig az 1,14 milliárd dolláros kapitalizációja 900,25 millió dollárra zsugorodott.

Egy hete a kollekciók között a Cryptopunks padlóára volt a legmagasabb, és ez a helyzet már sem változott meg. Relatívan persze ez is csökkent, a múlt heti 98941-ről a jelenlegi 79960-ra, ennek megfelelően a piaci kapitalizáció is lejtmenetbe fordult.
Ugyanez történt több más népszerű gyűjteménnyel is, a PROOF Collective, a Mutant Ape Yacht Club, a Castaways és a Doodles szintén esett.

A statisztikákból kiderül, hogy a BAYC bonyolítja a legnagyobb forgalmat, 8,6 millió dollárnyi adásvételt hajtottak végre a tokenekkel. Ez a forgalom viszont összességében 17,33%-kal nagyobb a múlt hetinél.
A második legtöbbet kereskedett kollekció a RENGA, ők 5,8 milliós volument érek el, amely 121,08%-os erősödésnek felel meg az előző hét napos periódushoz viszonyítva.
Ez a növekedés sem segít viszont a szélesebb értelemben vett piaci helyzeten, a Cryptoslam.io által követett 17 blokklánc esetén összesen 10,88%-kal kisebb értékben cseréltek gazdát az NFT-k.
Az Ethereumon tapasztalható a legnagyobb aktivitás, ezt követi a második helyen a Solana. Az Ethereumon a csökkenés 1,66% mértékű, a Solana hálózata viszont jóval nagyobb visszaesést kénytelen elkönyvelni, 42,11%-kal kisebb forgalmat bonyolítottak rajta.
A Flow és az Immutable X hálózatok növekedést tapasztaltak, előbbi 59,42%-ot, míg az utóbbi az egészen lenyűgöző 790,96%-os erősödést.
Az öt legdrágább heti adásvétel mindegyike a BAYC kollekcióból került ki, a dobogón 351 ezer, illetve 296 és 176 ezer dolláros vételárral szerepel az első három helyezett, de a negyedik az az ötödik token sem szégyenkezhet, ez utóbbi is 151 ezer dollárnyi etherért cserélt gazdát, négy nappal ezelőtt.

Olvastad már? Összejött a „kritikus tömeg”, készen áll a Cardano a Vasilra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!



Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!