Visszatérne a japán piacra a Binance

-

A kriptotőzsde évekkel ezelőtt vonult ki Japánból, miután a hatóságok szerint illegálisan, engedélyek nélkül működött náluk.

Most viszont úgy néz ki, szívesen visszatérnének a szigetországba, és keresik a módját, hogy hogyan tudnák a működéshez szükséges engedélyeket megszerezni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A lépés fő oka, hogy a japán kormányzat az utóbbi időben enyhített a kriptóhoz való hozzáállásán, megengedőbb szabályzást léptetett életbe, ennek hatására pedig növekedésnek indult a felhasználók száma.

Az ilyen növekedés pedig már a Binance érdeklődését is felkeltette, derül ki a Bloomberg hét eleji cikkéből.

A publikációban egyelőre semmiféle hivatalos bejelentésről sem esik szó, az újságírók szerint viszont az információ olyanoktól származik, kik érintettek az ügyben.

A Binance szóvivője nem kommentálta ezt a konkrét kérdést, nyilatkozott viszont a szabályozási hozzáállásról, általánosságban.

„Nem lenne kívánatos, hogy az aktív szabályozói tárgyalásokról adjunk ki információt. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy a Binance mindig is elkötelezte magát a szabályoknak való megfelelés mellett. Ezért követjük a törvényeket is, és alávetjük magunkat a szabályozásnak, hiszen a célunk a fogyasztóink védelme, és az innovációk bátorítása, hogy az iparág fejődhessen.”

A Binance 2018-ban vonult ki Japánból. Akkor az ország illetékes hatósága, a Financial Services Agency (FSA) hivatalosan is figyelmeztette a tőzsdét, hogy engedélyek nélkül, illegálisan működik a területükön.

Tavaly júniusban ismét figyelmeztetést adtak a tőzsdének, mivel a hatóság szerint továbbra is kiszolgálják a japán felhasználókat, anélkül, hogy regisztráltatnák a vállalatot a japán felügyelő szerveknél.

A Binance az utóbbi évek során több hasonló figyelmeztetésben is részesült, a világ számos hatósága részéről. Nem meglepő tehát, hogy a tőzsde a jogszabályi megfelelést az egyik legfontosabb prioritásává tette.

Arról is megosztották a terveiket, hogy kriptotőzsdeként a jövőben szabályozott pénzügyi intézménnyé kívánnak alakulni.

Ennek jegyében a közelmúltban nemzetközi szakértőkből álló csapatot állítottak fel, akik a jogi, kormányzati, pénzügyi, gazdasági, és vállalati szabályozások területén rendelkeznek tapasztalatokkal, és ennek köszönhetően el tudják navigálni a tőzsdét, hogy a lehető legnagyobb mértékben ki tudja terjeszteni a legális működési területét.

Olvastad már? Az amerikai dollárindex ellentétes mozgása a Bitcoinnal

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

A Dogecoin (DOGE) megfordítja az évet?

Több éves eseménytelennek tűnő oldalazó mozgás után úgy tűnik, hogy a Dogecoin jelentős fordulatot hajt végre, ami egy közelgő hosszú távú trendváltás jele lehet. A Dogecoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!