Ukrajna a blockchain tekintetében is közeledne Európához

-

Kijevi aktivisták és törvényhozók azt szorgalmazzák, hogy az EU fogadja el Ukrajnát az Európai Blokklánc Partnerség tagjaként.
Úgy vélik, hogy a nemrég elfogadott „Virtuális eszközökről szóló” törvény megnyitja az utat az ország előtt, hogy az öreg kontinens blokkláncvezetőjévé váljon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kijevi tisztviselők remélik, hogy a blokklánc-technológia segítheti Ukrajna háború utáni újjáépítését

Az „Ukrajna virtuális vagyona” elnevezésű közszövetség tagjai és a Blockchain4Ukraine, az ukrán törvényhozók frakcióközi szövetsége Ukrajna teljes jogú tagságáért lobbiznak az Európai Blokklánc Partnerségben (EBP).
A két szervezet képviselői sürgetik az uniós intézményeket, hogy engedélyezzék országuk részvételét a kezdeményezésben.
A felhívást tartalmazó leveleket az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek, kabinetfőnökének, Björn Seibertnek és Anthony Whelannak, a brüsszeli végrehajtó testület digitális politikai tanácsadójának küldték el – számolt be a Forklog kriptohírportál.
A levelezés szerzői szerint a blokklánc-technológia jelentősen hozzájárulhat Ukrajna újjáépítéséhez azáltal, hogy megkönnyíti a határokon átnyúló szolgáltatások nyújtását, miután véget ér az Oroszországgal folytatott katonai konfliktus.

„Az EBP fel fogja gyorsítani ezt a helyreállítást, valamint támogatni fogja Ukrajna és az EU további integrációját” – idézték őket.

Ukrajna, amely vezető szerepet tölt be Kelet-Európában a kripto bevezetése terén, a kriptotér átfogó szabályozásának útján járt, amikor az Orosz Föderáció február végén megkezdte katonai invázióját.
A Verhovna Rada, az ukrán parlament még a hónap elején elfogadta a „Virtuális eszközökről” szóló törvényt. Volodimir Zelenszkij elnök március közepén írta azt alá.
Az ukrán kormány a kriptovaluta-adományokra támaszkodik a védelmi és humanitárius kihívások kezelésében.
Az EBP-hez való csatlakozás kezdeményezése mögött álló tisztviselők is meg vannak győződve arról, hogy az új jogszabály lehetővé teszi Ukrajna számára, hogy a jövőben „európai blokkláncvezetővé” váljon.
Tavaly nyáron Björn Seibert bejelentette, hogy az EBP tagállamai készek megvizsgálni, hogy Ukrajnának megfigyelői státuszt adjanak-e.

A teljes jogú tagság azonban, amelyhez az ukránok ragaszkodnak, az országot a szélesebb körű, határokon átnyúló elektronikus szolgáltatásokhoz hozzáférést biztosító Európai Blokklánc Szolgáltatási Infrastruktúrához (EBSI) kapcsolná.

Olvastad már? Brazíliában terjeszkedik a Coinbase

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Szakértők a kriptopiac szabályozásáról és a kriptoeszközök intézményi elfogadásáról

Jelentős pénzügyi intézmények figyeltek fel az utóbbi időben a kriptovalutákra és fogadják el ezeket törvényes pénzügyi eszközként. A blokklánc technológia a tranzakciók gyorsasága és átláthatósága...

Ezért lehet, hogy Solana újbóli 200 dolláros látogatása az orrunk előtt van

A Solana (SOL) március 26-án utalt a 200 dollárra való elmozdulásra, majd a kriptopénz később 185 dollárra esett vissza. A CoinGecko szerint a SOL értéke az...

🚀 A következő altcoin csillagok: A befektetési dicsőség 100-szorosának eléréséhez szükséges stratégiák

Vendégbejegyzés A Bitcoin következő feleződése az egekbe repítheti az árfolyamát, egyes előrejelzések szerint akár a 200.000 dollárt is elérheti. A vezető kriptopénz ilyen robbanásszerű potenciálja nyomán a...

Az alkalomhoz illő felemelkedés: A következő kriptocsillagok szárnyaló sikerre készülnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca figyelemre méltó fellendülésnek volt tanúja, a teljes piaci kapitalizáció 2,8 billió dollár fölé szökött. Erre a jelentős fellendülésre a múlt heti viharos időszak...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!