Újra erősödik a hálózat, növekszik a bitcoin bányászati nehézsége

-

A hálózat a kínai bányászati szigorítás okozta sorozatos visszaesésekből lábadozik.
A bitcoin bányászat 7,3%-kal lett nehezebb a mai napon a hálózat legutóbbi kétheti igazítása után a BTC.com adatai szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez már a második pozitív kiigazítás azóta, hogy a kínai bányászati szigorítás 55%-kal csökkentette a Bitcoin hashrátáját, felére csökkentve a nehézségi szintet.
A bitcoin-bányászok olyan nagy teljesítményű számítógépek, amelyek versenyeznek a bitcoin-tranzakciók blokkba foglalásának a jogáért.
Erőfeszítéseikért cserébe a Bitcoin blokklánc újonnan nyomtatott bitcoinokkal jutalmazza a bányászokat.
A bitcoin bányászat nehézségi foka azt méri, hogy mennyi számítási teljesítményre van szükség a bitcoin bányászatához.
A blokklánc minden 2016 blokk után, nagyjából kéthetente módosítja a nehézségi szintet, hogy figyelembe vegye a hálózaton lévő, változó mértékű számítási teljesítményt.
A mai nehézségi szint kiigazítása a második egymást követő pozitív igazítás. A legutóbbi, július 31-i kiigazítás után a bitcoin bányászata 6%-kal lett nehezebb.
A pozitív tendencia meg sem közelíti a május közepi értéket, amikor a bitcoin 21,53%-kal lett nehezebben bányászható, eddig ez minden idők legmagasabb növekedése.
Nem sokkal a rekord felállítása után a bitcoin nehézségi szintje meredeken csökkent, amikor Kína keményen fellépett a bitcoin-bányászok ellen.
A „pénzügyi kockázatok megelőzésére és ellenőrzésére” irányuló szigorítás négy egymást követő nehézségcsökkenéshez vezetett.
Július 3-án a bitcoin bányászata 28%-kal könnyebbé vált, ami a legnagyobb nehézségcsökkenés az érme 12 éves történetében.
Ben Gagnon, a torontói székhelyű Bitfarms vezető bányászának elemzése szerint addigra szinte az összes kínai bányász leállt.
A következő, július 18-i kiigazítással 4,81%-kal lett könnyebb a bányászat.
A kínaiak leállása azért befolyásolta ennyire a nehézséget, mert egyes becslések szerint a kínai bányászok adták a Bitcoin-hálózat hashrátájának 65%-át.
Mielőtt a kínai kormány arra kényszerítette a bányászokat, hogy májusban és júniusban bezárják a boltot, a Bitcoin átlagos hashrátája április 15-én érte el a 198 EH/s-os csúcsot. A megszorítás után a hashráta 89 EH/s-ra süllyedt.

A kínai bányászok ezután tömegesen vándoroltak ki Közép-Ázsiába, hogy kihasználják az olcsó áramot olyan országokban, mint Kazahsztán, vagy eladták a bányagépeket észak-amerikai, afrikai bányászfarmoknak.
A mai nehézségi szint kiigazítása és az előző, július 31-i kiigazítás azt jelzi, hogy egyre több bányász tér vissza a ringbe. A hashráta most 106 EH/s.
A franciaországi Big Block Datacenter bányászati vállalat augusztus 10-i videója egy új bitcoin-bányász telephely építését mutatja be Kongóban, bár a bányászok mozgásáról vagy a gépek forrásáról nehéz ellenőrizhető adatokat szerezni.


A bányászok valószínűleg nem térnek vissza Kínába a közeljövőben. Egy július 31-i politikai közleményben Kína megismételte elkötelezettségét a bányászok elleni fellépés mellett.

 

Olvastad már? A Bitcoin létrehozása – ingyenes ekönyv a Bitcoin mögötti technológiáról

Forrás:  decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Az altcoinok a jövő milliomosaivá tehetnek: Utolsó esély a vásárlásra a jelenlegi árakon

Vendégbejegyzés A piac fordulóponthoz érkezett, néhány kevésbé ismert altcoinok példátlan értéknövekedés küszöbén áll. Ebben a pillanatban egyedülálló lehetőség nyílik a befektetésre, mielőtt az árak megugranak. Szakértői elemzések szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!