Az Egyesült Államok tőzsdefelügyelete három bitcoin-ETF ügyében is elhalasztotta a döntést.

Az augusztus 12-én publikált nyilatkozatában az SEC szabályváltozásokra hivatkozva elhalasztotta a formális döntést a VanEck SolidX, a Bitwise Asset Management és a Wilshire Phoenix beadványok ügyében.

A VanEck október 18-ig, a Bitwise október 13-ig, a Wilshire Phoenix pedig szeptember 29-ig lett halasztva.

Az SEC mindhármat a következőképpen indokolta:

„A bizottság hosszabb időt igényel a döntés meghozásához, a szabályváltozások óta eltelt idő ugyanis nem bizonyult elégségesnek, hogy a elfogadás vagy az elutasítás mellett döntsünk.”

Az ETF-ek azon értékpapírok közé tartoznak, amelyek bizonyos eszközöket reprezentálnak, amelyekkel a kibocsátó befektetési alap rendelkezik. Az ETF-eket sokan a kriptók tömeges elterjedése irányába tett lépésként várják.

A VanEck januárban, a Bitwise februárban, a Wilshire Phoenix pedig július elsején adta be a kérvényét.

Az értékpapírtörvény alapján a tőzsdefelügyeletnek joga van eldönteni, hogy engedélyezi-e a pénzügyi termékeket – ezt egyébként további információgyűjtéshez szokta kötni.

Lehetséges csúszások

A mai halasztás csak egy újabb hír a bitcoin ETF-ek egyre növekvő listáját tekintve. Az SEC már márciusban, majd májusban is elhalasztotta mind a VanEck, mind a Bitwise beadványáról való döntését.

A májusi halasztást követően 14 kérdést adtak ki, nyilvánosan elérhető módon, hogy további információkhoz és véleményekhez jussanak a VanEck beadványáról.

Tavaly decemberben a Kriptomama néven emlegetett Hester Peirce SEC-tisztviselő azt javasolta a befektetőknek, hogy „ne tartsák vissza a lélegzetüket a döntésre várva”. Akkor így kommentálta mindezt:

„Lehet, hogy 20 évig tart, és lehet, hogy már holnap megtörténik. Ne tartsd vissza addig a levegőt. Az SEC sok időt áldozott a Finhub létrehozására, egy tőzsdén kereskedett termék esetében még tovább tarthat a döntés.”

Júniusban Jay Clayton, SEC-elnök elmondta, hogy a szabályozóknak először biztonságosnak kell érezniük a kriptopénz-megőrzési szolgáltatásokat, mielőtt tovább lépnének az ETF-ek ügyére.

Clayton szerint a különböző piacvédelmi megoldásoknak kielégítőknek kell lenniük az SEC számára is, hogy biztosnak érezzék a manipuláció elleni védelmet.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂