Újabb Compound hekkelés

-

Egy hete futott bele a Compound protokoll egy programhibába, amelyet „morális dilemmaként” jellemzett az alapító Robert Leshner, a mostani hibával viszont pénzosztogató géppé vált a protokoll.
A hibát a Compound egyik szerződésében találták, amely a COMP tokenek kiosztását végzi a farmoló felhasználók között. A szerződésben lévő funkciók segítségével 68 millió dollárnyi tokent utaltak ki a projekt kasszájából.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kódhibát Banteg, a Yearn.Finance vezető fejlesztője hozta nyilvánosságra. A szerződésből több nagy lehívás is történt, 12 és 21,4 millió dollár közötti értékben.
A múlt héten egy elsietett fejlesztés miatt a protokoll nem a megfelelő címekre kezdte el kiküldeni a jutalmakat, így összesen 280000 COMP token került másokhoz.


Leshner megkérte a címzetteket, hogy küldjék vissza a tévedésből elutalt tokeneket, és decentralizált pénzügyi protokollhoz (ahol a kód a törvény) talán méltatlanul, de az adóhivatallal, és a lenyomozással fenyegetőzött, ha ez nem történik meg.
A most talált hiba egy publikus végrehajtási kódon alapul, amelyet a Compound bármely felhasználója elvégezhet az okosszerződésen.
Ha valaki aktiválja ezt a funkciót, a protokoll ingyen tokeneket ad neki. Ez a hiba hetekig állt fenn, noha senki sem élt vissza a helyzettel.

„Mikor ma reggel valaki aktiválta ezt a funkciót, egy két hónappal ezelőtti naplófájl alapján kezdte el kiküldeni a tokeneket a felhasználóknak. A hibát pár napja vette észre a fejlesztőcsapat, de időbe telik a javítás, és reméltük, hogy addig senki más sem veszi észre, míg nem végezzük el a frissítést.”

A fejlesztők ezt „a defi legjobban titokban tartott funkciójának” nevezték. Leshner elmondása szerint most nagyjából 490 ezer COMP token sorsa kérdéses, azaz közel 160 millió dollárt veszíthet a protokoll. 136 ezer token még a szerződésen van, a címzettek pedig 117 ezret küldtek vissza.

A népszerű kereskedő, Christopher Mooney szerint lenyűgöző, hogy ennyien ismerték a hibát, mégsem történt meg előbb a támadás. Leshner is optimizmusát fejezte ki a hibajavítással kapcsolatban, és, hogy a protokoll irányítási folyamatain keresztül ki tudják javítani az elosztási mechanizmust.
A COMP token árfolyama mindenesetre közel 5%-kal esett az elmúlt 24 órában.

Olvastad már? Az IMF elvárása a kriptopénzek kapcsán az, hogy stabil rendszert teremtsenek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá. A Polygon a stablecoin kínálat...

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Ha ezeket a tokeneket most biztosítod, akkor az gyümölcsözővé teheted az altszezont

Vendégbejegyzés A kriptopiacon nagy a várakozás a következő altcoin szezon közeledtével, amely az előrejelzések szerint körülbelül 45 nap múlva kezdődik. Ez a ciklus, amelyet a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!