Új határidős BTC terméket vezet be a Coinbase

-

Június 27-én a Coinbase Derivatives Exchange (korábban Fairx tőzsde) bejelentette, hogy elindítja első, 1/100 bitcoin értékéhez kötött kripto-derivatív befektetési eszközét.
Az új „nano bitcoin futures” terméket BIT ticker alatt jegyzik majd. A Coinbase származtatott ügyleteit a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) szabályozza. Ezzel a lépéssel a Coinbase beszáll a kripto-derivatívák világába.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hír azt követi, hogy a Coinbase 2022 január közepén felvásárolta a Fairx tőzsdét, és a vállalat közölte, hogy a Fairx tőzsdei infrastruktúráját fogja használni.

„Ez egy fontos lépés afelé, hogy a Coinbase végső soron elérhetővé tegye a derivatívák piacát ügyfeleink milliói számára egy iparágvezető, egyszerűsített felhasználói felületen keresztül.”

Míg a nano bitcoin határidős terméket a Coinbase Derivatives Exchange kezeli majd, a befektetők a BIT-et június 27-én lakossági tőzsdei brókereken keresztül szerezhetik be. A hír számos, a Coinbase által az utóbbi időben végrehajtott változtatást követ.
Június 22-én például a vállalat megújította a Coinbase tárcáját, hogy „a Web3 elérhetőbbé és intuitívabbá” tegye. Továbbá a továbbfejlesztett tárca felfedése után egy nappal a Coinbase kifejtette, hogy a Coinbase Pro-t (tőzsde) összekapcsolja a felhasználó Coinbase számlájával.

„Azt tervezzük, hogy a Coinbase Pro funkcióit és díjszabását egy új, egységes Coinbase-fiókba olvasztjuk össze, amely felhasználóinknak a fejlett kereskedési élmény vagy a Coinbase fogyasztói alkalmazás egyszerűségének választási lehetőségét kínálja.”

Nem a Coinbase lesz az egyetlen, amelyik ilyen stílusú kripto-határidős ügyleteket kínál, hiszen a CME Group és az FTX által felvásárolt Ledgerx is kínál mikrokontraktusokat.
A CME Group március végén indította el a mikro bitcoin és mikro ether határidős ügyleteit, és mindegyik termék egy bitcoin vagy ether méretének 1/10-ével egyenlő.
Az FTX US Derivatives (hivatalosan Ledgerx) bitcoin mini kontraktusokat kínál, és a befektetők már 0,01 BTC-vel is részt vehetnek benne.
Ami a Coinbase nano bitcoin határidős ügyleteit illeti, a befektetők olyan brókerektől szerezhetik be a BIT-et, mint a Wedbush, Edgeclear, Ninjatrader, Ironbeam, Optimus Futures, Tradovate, Stage 5 és mások.

Olvastad már? Kína a Bitcoin összeomlására figyelmeztet, az angolok viszont derűlátók

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!