Ügyfelei 3%-át veszítette el a Binance a KYC miatt

-

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója elárulta, hogy a tőzsde elveszítette felhasználóinak 3%-át a szabályozási problémái miatt.
A Binance csatái a pénzügyi szabályozókkal világszerte jól dokumentáltak, a kriptotőzsde arra kényszerült, hogy barátságosabb megközelítést alkalmazzon a szabályozók követeléseivel szemben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Changpeng Zhao, a vállalat vezérigazgatója a Bloombergnek nemrégiben adott interjújában elárulta, hogy ez a szemléletváltás segített a kriptotőzsdének abban, hogy megtartsa néhány felhasználóját, akik eddig a szabályozási gondok miatt esetleg abbahagyták volna a cég pártfogását.

A Binance a felhasználók 3%-át veszítette el a KYC-követelések miatt

CZ szerint a Binance kötelezővé tette a népszerű „Know Your Customer” politikát minden „globális felhasználója” számára, akik élvezni akarták a tőzsde által nyújtott összes szolgáltatást. Így csak azok kaptak teljes körű hozzáférést a platform szolgáltatásaihoz, akik sikeresen elvégezték a KYC-regisztrációt a tőzsdénél.
A KYC-politikát a hagyományos pénzügyi szolgáltatók általában a platformjukat használó felhasználók azonosítására használják. Ez megköveteli, hogy a felhasználó valamilyen személyazonosító okmányt vagy közüzemi számlát, vagy bizonyos esetekben mindkettőt bemutassa, hogy hitelesíteni tudja személyazonosságát.
Az olyan kriptotőzsdéket, mint a Binance és mások, a pénzügyi szabályozók arra kötelezik, hogy alkalmazzák ezt a politikát, hogy platformjaikat ne használják illegális tevékenységekre, például terrorizmus finanszírozására vagy pénzmosásra.

Bár ennek a politikának a bevezetése a felhasználói bázis mintegy 3%-ának elvesztéséhez vezetett, a Binance új irányelveinek elfogadása több barátot szerzett a szabályozók körében.
CZ úgy véli, hogy a tőzsde által alkalmazott „szabályozás az első” megközelítés lehetővé teszi, hogy a felhasználók jobban megbarátkozzanak a céggel.
Az ő szavaival élve:

„Úgy érezzük, hogy a szabályoknak való megfelelés lehetővé teszi, hogy több felhasználó használjon minket. A legtöbb ember valóban kényelmesebben érzi magát egy engedéllyel rendelkező tőzsdén”.

A Binance a legnagyobb kriptotőzsde a kereskedési volumen alapján. Jelenlegi értéke 300 milliárd dollár körül lehet, ami a bolygó egyik legnagyobb cégévé tenné, ha nyilvánosan jegyzett vállalat lenne, mint a riválisa, a Coinbase.

Olvastad már? Továbbra is vásárolják az ethert

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!