További csökkenés kockázatát rejtheti magában a Dogecoin

-

Egyes elemzők rámutattak, hogy csökkent a dogecoinkivonás a tőzsdékről, amely az altcoin visszahúzódásának katalizátora lehet, de az adatok arra utalnak, hogy a túlfűtött származékos piacok túlfűtöttek lehetnek.
A Dogecoin (DOGE) potenciálisan a kritikus támasz elvesztésének veszélyével fenyeget, ha az árfolyam kilép az elmúlt 53 napos emelkedő csatornából. Bár a technikai elemzés nem egy pontos tudomány, egy napi zárás 0,26 dollár alatt valószínűleg érvényteleníti a jelenlegi mozgást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-vezérelt ellenszél mellett, amely a DOGE árfolyamát feljebb nyomja, a mémtoken ezen a héten szoftverfrissítésen esett át, és a felhasználókat az 1.14.5-ös verzió telepítésére kérték.
Két fontos biztonsági javításról volt szó: „Távoli kódvégrehajtás a Dogecoin QT-ben” (CVE-2021-3401) és „Érzékeny információk kitettsége Unix platformokon” (CVE-2019-15947).
A legutóbbi kiadás véglegesített egy új, minimálisdíj-ajánlat funkciót, miután egy korábbi verzióban csökkentették a bányászat alapértelmezett értékeit. További változások közé tartoztak a Berkley DB és az OpenSSL frissítései, valamint a SLIP44 kompatibilitás a HD tárca eltérési útvonalához.

A Binance a frissítés után problémákkal szembesült

Bár a felhasználók és a fejlesztők nem tapasztaltak visszaesést a változások miatt, a Binance kriptotőzsde váratlanul felfüggesztette az összes Dogecoin-hálózati kifizetést november 11-én.
„Michilumin”, a Dogecoin core fejlesztője elmagyarázta, hogy a Binance-nél néhány éve függőben lévő tranzakciók voltak az elégtelen díjak miatt. A DOGE-fejlesztők ajánlásai ellenére a tőzsde nem irányította át ezeket a szunnyadó tranzakciókat a saját pénztárcájába.


Mivel az 1.14.5-ös frissítés sikeresen csökkentette a díjakat, ezeket a függőben lévő tranzakciókat végül jóváhagyták, a Binance tudta nélkül.
Érdekes módon februárban a Binance alapítója, Changpeng Zhao aggodalmát fejezte ki a Dogecoin „centralizált” és „elhagyatott” voltával kapcsolatban.

A határidős piacok táplálhatták a DOGE korrekcióját

Bizonyára a Binance visszavonási korlátozásáról szóló hírek állhattak a közelmúltbeli, 0,25 dollárig tartó árfolyamgyengülés mögött. Mégis, az is lehetséges, hogy a származtatott piacok is fontos szerepet játszottak, mivel a Dogecoin open interestje egy kulcsfontosságú ellenállással került szembe.

Dogecoin határidős összesített open interest. Forrás: CoinGlass

A volumenadatokkal ellentétben a határidős kontraktusok open interestjei jobb képet adnak a befektetők teljes kockázati kitettségéről. Függetlenül a kereskedési aktivitástól, amely erős ármozgások után pillanatnyilag fluktuálhat, a nyílt érdeklődés magas marad mindaddig, amíg a játékosok fenntartják pozícióikat.
Figyeljük meg, hogy az előző négy kísérlet az 1 milliárd dolláros határidős open interest átlépésére jelentős árkorrekciókat eredményezett. Jelenleg 850 millió dolláron áll a mutató, így a közvetlen kockázat a múlté.

Azonban egy 17%-os pozitív ármozgás 0,30 dollárig potenciálisan visszahozhatja a DOGE származtatott mutatóját a rettegett 1 milliárd dolláros nyílt érdeklődéshez. Az is elképzelhető, hogy a kereskedők újra megnyitják tőkeáttételes pozícióikat, és az árváltozásra való tekintet nélkül felduzzasztják az open interestet.
Ezért a klasszikus tyúk-tojás probléma áll előttünk: vajon a Binance problémája volt a fő oka az 53 napos emelkedő csatorna alatti közelmúltbeli zuhanásnak, vagy a túlzott tőkeáttételes pozíciók miatt kellett megtörténnie?
Akárhogy is, a DOGE-kereskedőknek szoros szemmel kell tartaniuk ezt a származtatott mutatót, hogy elkerüljék a további meglepetéseket.

Olvastad már? Az SEC-nek nem tetszik a wyomingi DAO-szervezet formanyomtatványa

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!