Ted Cruz texasi szenátor támogatja a bitcoin-bányászatot

-

A politikus azt nyilatkozta, hogy a bitcoin bányászata előnyös a környezet számára, eloszlatva ezzel az eszköz energiafogyasztásával kapcsolatos örökös vitákat.
Cruz egy nemrégiben adott interjúban kijelentette, hogy a kriptovaluta-bányászat „nettó plusz” a környezet számára, különösen, ha a bányászok a megújuló energiaforrások felhasználására összpontosítanak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Érdekes módon Cruz is felvetette, hogy a bitcoin-bányászat a tevékenységben részt vevő családok jólétéhez vezet, és vállalkozókat nevel, vállalkozói szemléletet fejleszt.

„A kriptopénz nettó plusz a környezet számára. Az, hogy sok megújuló energiát tudunk felhasználni, fontos a környezet számára. A kimerült földgázkutak hasznosítása és produktív felhasználása nagy pozitívum. A Bitcoin emellett egy vállalkozókkal teli iparág, tele olyan emberekkel, akik gondoskodnak a családjukról, és ez a jólét hasznos a társadalom számára is.”

A bitcoin képes kisegíteni az áramhálózatot

Cruz hozzátette, hogy a bányászattal kapcsolatos kritikákkal ellentétben a tevékenység a villamos hálózattal együtt tud létezni, mégpedig egymást kiegészítve.

„Mivel a bányászat képes azonnal be- vagy kikapcsolni, ha egy pillanatban áramhiány vagy energiaválság lép fel, legyen szó fagyról vagy más természeti katasztrófáról, amikor az energiatermelő kapacitás leáll, ez lehetőséget teremt arra, hogy az energiát azonnal átcsoportosítsuk és visszatöltsük a hálózatba, fenntartva annak folyamatos működését.”

A törvényhozó Texas államot ideális helyszínként említette a bitcoin-bányászat előmozdítására. Cruz szerint Texasban a bányászat „jelentős szerepet játszhatna a hálózat ellenálló képességének megerősítésében”.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!

Cruz támogatja a bitcoint

A bitcoin támogatását kifejező szenátor fenntartja, hogy Texast a bitcoin és a kriptovaluták „földi oázisává” szeretné tenni.
Texas állam kormánya olyan intézkedéseket vezetett be a bányászok támogatására és vonzására, amely fizet az üzemeltetőknek azért, hogy nagy energiaigény esetén leállítsák a tevékenységet, és az áramot a villamos hálózatba táplálják inkább.
Amint arról a sajtó is beszámolt, néhány bányász nyilvánosan is elismerte, hogy nagyobb hasznot húzott abból, hogy a hőhullám alatt felfüggesztette a működését, mintha csak bányászott volna.
Összességében az Egyesült Államok vált a kriptobányászok vezető célpontjává. Több állam azzal csábítja a bányászokat, hogy megújuló energiaforrásokat kínál nekik, hogy segítsen csökkenteni az eszközosztály szénlábnyomát.

Olvastad már? A globális óriások eddig 6 milliárd dollárt fektettek a blokklánccégekbe

Forrás: finbold.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!