Szűk tartományban a bitcoin, érdekes hét vár ránk az elemzők szerint

-

Lehet, hogy január 17-én a Wall Street távollétében csendesek lesznek a hagyományos piacok, de a bitcoin nem biztos, hogy sokáig kibírja a várakozást.
A Bitcoin (BTC) január 17-én 43.000 dollár közelében mozgott, mivel az „unalmas” árfolyammozgás kombinálódott a piac stabilizálódására utaló jelekkel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csökken a tőkeáttétel

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD szilárdan a 40.000 és 45.000 dollár között kialakult kereskedési sávban maradt.
Mivel a Wall Street az Martin Luther King Jr. napi ünnepnek köszönhetően zárva tartott tegnap, kevés meglepetést várhattunk. A kereskedők éppen megragadták az alkalmat, hogy az altcoinokra való összpontosítással kapcsolatban higgadt megközelítésre szólítsanak fel.


A népszerű elemző, William Clemente eközben kiemelte, hogy a bitcoin ebben a hónapban egy emelkedő trendvonal mentén pattog, de mindez fordulóponthoz közelít.

„Érdekes hétnek nézünk elébe”  prognosztizálta.

A spot árakon túl az adatok azt mutatták, hogy a piaci összetétel még mindig minden idők legmagasabb tőkeáttételét alkalmazza, ami csak most kezdett csökkenni, január második hetében.
Az ilyen tőkeáttétel-előfordulás korábban aggodalmakat váltott ki azzal kapcsolatban, hogy egy likviditási kaszkád még inkább valósággá válhat, és egy jelentős felfelé vagy lefelé irányuló elmozdulás sújthatja a kereskedőket.

„A Bitcoin erősen megnövekedett tőkeáttételi aránya, amely néhány nap óta továbbra is minden idők legmagasabb szintjén van, aggodalmakat ad arra, hogy a volatilitás masszív növekedése fog következni” – figyelmeztetett Vince Prince kommentátor a nap folyamán.

„Technikailag, ha a Bitcoin áttöri a 40.000 dolláros szintet, az a stop-lossok nagy részét fogja kiváltani.”

Bitcoin-tőkeáttételi arány diagram. Forrás: CryptoQuant
A Cardano kiemelkedik az altcoinok közül

Az altcoinok témájában eközben néhány mozgás eltért a szélesebb körben látott lapos teljesítménytől.
A piaci tőkeérték alapján a top 10 kriptopénzek között a Cardano (ADA) állt az élen, amely feltűnően ellenszegült az oldalazó trendnek, és a cikk írásakor közel 9%-os napi nyereséget ért el. Ezzel az ADA/USD háromhetes csúcsra került.

„Döntő fontosságú, hogy a piaci pszichológia ismét az ADA-ra dolgozik” – foglalta össze Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

„Az elmúlt hetekben a hangulat egy temetőhöz volt hasonlítható, és a mindenki lejtmenetre várt. Most a hangulat változik, és a hájp kezd visszatérni.”

A litecoin szintén 4,5%-os nyereséget ért el a hodlerek rövid fellélegzésében.


 

Olvastad már? A Konami több mint 160 ezer dollárt szedett össze első NFT-jéből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!