Szeptemberben jöhet az Egyesítés az Ethereumon

-

Nagyjából két hónapon belül megtörténhet az Egyesítés, amely során a proof of work konszenzusról áttérnek a proof of stake módszer használatára az Ethereumon.
A fejlesztők szerint az esemény tervezett forgatókönyve még nem véglegesített, úgyhogy a teljesen hivatalos bejelentés még várat magára. Az előzetes információk alapján viszont szeptember 19-én fog megtörténni a dolog.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum rajongói jó ideje várják, hogy a hálózat áttérjen a PoS használatára, ennek egyik lépése volt az, hogy elindították a Beacon Chain blokkláncot, amely már eleve így működik, és amely most párhuzamosan fut az Ethereum főláncával.
A Beacon Chain 2020 decembere óta létezik, és az adatok alapján nagyjából 13,1 millió ethert zároltak hozzá. Ahhoz, hogy valaki validátorként tevékenykedhessen a hálózaton, 32 ETH-t kell lekötni. Jelenleg 395762 ilyen csomópontot tartanak nyilván.
Az Egyesítés után a bányászok, akik a proof of work konszenzust használják, rá lesznek kényszerítve (a bányászati nehézség önkényes megváltoztatásával), hogy inkább mást bányásszanak, például Ethereum Classicot.
Ennek ellenére mégis egyre nagyobb erőforrásokat kötnek le a bányászathoz, június 4-én új rekordot döntött a hashráta. Az Ethereum fejlesztői nemrégiben úgy döntöttek, hogy az úgynevezett nehézségi bombát ismét elhalasztják, és majd csak később vezetik be.
A halasztás azt jelenti, hogy az Egyesítés semmiképpen nem történik meg szeptember előtt, holott idén korábban úgy volt, hogy már augusztusban átállhatnak. A napokban azonban a fejlesztők megosztották az ütemtervet, amelyben az egyes fázisok tervezett időpontjai szerepelnek.
Ezek alapján látható, hogy a céldátum szeptember 19-re módosult. Ahogy lenni szokott, természetesen azt is elmondták, hogy ezek a dátumok még nem véglegesek, és a felhasználóknak ténylegesen csak tervezetként szabad figyelembe venni a benne olvasottakat.
A közösségi médiában persze megindult a beszélgetés, hogy vajon tényleg így fog-e lezajlani a folyamat, vagy újabb változásokra kell számítani az időpontokban.
A fejlesztők szerint vannak fázisok, például a Goerli frissítés augusztusban, amelynek az időpontja már viszonylag stabil, és nem nagyon változhat, de például a végső Egyesítés dátuma sokkal képlékenyebb.
Most úgy áll a helyzet, hogy szeptember 19-én a főhálózat egyesül a Beacon Chain rendszerével, és az Ethereum ezután már nem a proof of work konszenzus alapján fog működni, hanem a proof of stake módszerrel generálják a blokkokat.
De ahogyan az Ethereum esetében már megszokott, az Egyesítés még bőven elcsúszhat egy későbbi időpontra, a proof of stake eredeti, 2016-os bejelentése óta nem ez lenne az első halasztás.

Olvastad már? Új támaszt hódíthat meg a BTC

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Szakértők a kriptopiac szabályozásáról és a kriptoeszközök intézményi elfogadásáról

Jelentős pénzügyi intézmények figyeltek fel az utóbbi időben a kriptovalutákra és fogadják el ezeket törvényes pénzügyi eszközként. A blokklánc technológia a tranzakciók gyorsasága és átláthatósága...

Ezért lehet, hogy Solana újbóli 200 dolláros látogatása az orrunk előtt van

A Solana (SOL) március 26-án utalt a 200 dollárra való elmozdulásra, majd a kriptopénz később 185 dollárra esett vissza. A CoinGecko szerint a SOL értéke az...

🚀 A következő altcoin csillagok: A befektetési dicsőség 100-szorosának eléréséhez szükséges stratégiák

Vendégbejegyzés A Bitcoin következő feleződése az egekbe repítheti az árfolyamát, egyes előrejelzések szerint akár a 200.000 dollárt is elérheti. A vezető kriptopénz ilyen robbanásszerű potenciálja nyomán a...

Az alkalomhoz illő felemelkedés: A következő kriptocsillagok szárnyaló sikerre készülnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca figyelemre méltó fellendülésnek volt tanúja, a teljes piaci kapitalizáció 2,8 billió dollár fölé szökött. Erre a jelentős fellendülésre a múlt heti viharos időszak...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!