Számos híresség indított saját NFT-t a közelmúltban

-

A népszerű K-Pop énekesnő, Sunmi az NFT-k bevezetése után kemény kritikával szembesült, a Valve vezérigazgatója, Gabe Newell bátran dicsérte az NFT-technológiát, miközben a területen munkálkodókat szidta, Dolly Parton pedig Dollyverse NFT-ket indított.
A DappRadar adatai szerint az ikonikus rapper, Snoop Dogg és a népszerű vállalkozó, Gary Vaynerchuck NFT-portfóliói együttesen 95 millió dollárt érnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Vaynerchuck tárcája teszi ki az érték oroszlánrészét 81,89 millió dollárral a cikk írásakor.
Az ő birtokában több NFT is van a legjobb gyűjteményekből, mint például a CryptoPunks (összesen 60 darabot birtokol), a Bored Ape Yacht Club és a World of Women.
Snoop Dogg lelkes NFT-gyűjtő, és a tárcájában több CryptoPunks, Meebits és Fidenza NFT is van, a legdrágább NFT-je, a CryptoPunk #3831 a jelenlegi árakon 2,57 millió dollárt ér.
A tárcákat a DappRadar blogbejegyzésének részeként emelték ki, amely összeállította a 10 legértékesebb híresség NFT-portfóliójának listáját.
További figyelemre méltó számok közé tartozott a Reddit társalapítója, Alexis Ohanian 4,9 millió dollárral, a YouTuber és önjelölt jövőbeli amerikai elnökjelölt Logan Paul 4,36 millió dollárral.
Snoop Dogg jelenléte a listán nem meglepő, hiszen különböző NFT-projekteket indított, virtuális ingatlanokat vásárolt a Metaverse-ben, és január végén a The Sandbox-szal együttműködve „Snoop avatarokat” indított.
Vaynerchuck szintén rendkívül aktív a szcénában, saját projektjét „Veefriends” néven indította el, amely a 2021. májusi indulás óta több mint 132. 000 dollár értékű másodlagos eladást generált.

Top 5 híresség NFT portfóliója március 1-től: DappRadar

További NFT-bajnokok

A népszerű K-pop bálvány, Sunmi (más néven Miyane) kritikákat kapott a rajongóktól az NFT gyűjteményével kapcsolatban, amelyeket ő és az ügynöksége, az Abyss Company indított el a múlt héten.
A „Sunmiya Club” projekt február 23-án indult, és 10 000, számítógépen generált NFT-ből áll, amelyek különböző rajzfilmes Sunmi avatarokat ábrázolnak. Néhány rajongója azonban azt állította, hogy a művésznő csak „gyors pénzt akar szerezni a cégének”.
Hétfőn Sunmi megosztott egy közleményt az Abyss Companytól a visszhangokkal kapcsolatban, bár a cég egyszerűen csak megismételte hosszú távú álláspontját a projekttel kapcsolatban, és úgy tűnik, nem foglalkozott a rajongók aggodalmaival, megjegyezve, hogy „kérjük a folyamatos szeretetüket és támogatásukat művészünk jövőbeli fellépéseihez”.

A rajongók gyorsan vitába szálltak a nyilatkozattal, a „cruelrush” nevű Twitter-felhasználó szintén környezetvédelmi aggályokat vetett fel az NFT-kkel kapcsolatban, míg más rajongók azzal fenyegetőztek, hogy bojkottálják a K-pop Idolt:

„Szeretnénk aktívan támogatni Sunmit, de nem a környezetünk rovására. Az NFT-k rosszak. Támogatni szeretnénk Sunmit és kapcsolatba lépni vele azáltal, hogy megvesszük az albumait és dalait. Azzal, hogy elmegyünk a koncertjeire. Több online koncertet szerettünk volna, hogy támogassuk őt” – írták.

Ilyen barátokkal, mint ezek… 

Annak ellenére, hogy a játékközösség körében érzékeny téma, a Valve vezérigazgatója, Gabe Newell dicsérte az NFT-ket, és megvitatta a technológia integrációjának potenciális előnyeit a triple A játékok terén.
Cége tulajdonában van a Steam digitális játékforgalmazó óriás és a Rock Paper Shotgunnak adott interjújában Newell gyorsan meghúzta a határt az NFT-technológia és a jelenleg azt használó emberek között.

Megjegyezte, hogy az olyan mögöttes funkciók, mint az elosztott főkönyvek, a digitális tulajdonjog gondolata és a metaverzumok „mind eléggé észszerűek”, és nem szabad figyelmen kívül hagyni őket:

„El kell különíteni a mögöttes technológiát attól, hogy mely szereplők használják ezt a technológiát. Ez olyan, mintha vegyészként a nitrocellulózt néznéd, és azt mondanád: „Ó, igen, ezzel nagyon érdekes dolgokat tudunk csinálni”.

„Az ebben a térben tevékenykedő emberek azonban hajlamosak arra, hogy sok bűncselekménybe és sok gyanús viselkedésbe keveredjenek. Szóval sokkal inkább a szereplőkről van szó, mint a mögöttes technológiáról vagy arról, hogy mit is csinálunk” – tette hozzá.

Dolly Parton elindítja a Dollyverse-t

A híres country zenei ikon, Dolly Parton egy „Dollyverse” névre keresztelt NFT gyűjteményt és piacteret indít.
Bár a név a virtuális valósághoz és a Metaverse-hez kapcsolódó valamit sejtet, Parton projektje lényegében tokenizált művészeti alkotásokból és zenékből áll, a „Run, Rose, Run” című közelgő albumának promóciójaként.
Az albumhoz egy, az albummal azonos nevet viselő könyv is tartozik, amelynek társszerzője James Patterson, különféle bestsellerek szerzője.

A Dollyverse platformot az Eluvio fejlesztette ki, és ez ad otthont az NFT értékesítésének, valamint egy élőben közvetített zenei előadásnak március 18-án, amelyen Parton és az új album dalai szerepelnek.
Az NFT-ket az élő előadás alatt és után lehet majd megvásárolni, és azok a felhasználók, akik megnézik az előadást, ingyenes NFT-ket is kapnak, amelyek hitelesítik részvételüket egy ilyen jelentős eseményen.

Olvastad már? Az LBank Tőzsde listázza a Hungarian Vizsla Inu Tokent 2022 Március 7.-én

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Valinda L Wood

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!