Solana-hack: CZ szerint náluk biztonságban lennének a pénzeszközök

-

A Solana-fiaskó folyamatban lévő vizsgálatával párhuzamosan a CZ figyelmeztette a befektetőket „egy aktív biztonsági incidensre a Solanán”, amely több mint 7000 pénztárcából lopott el SOL és USDC pénzeszközöket.
A Solana szerdán egy hackertámadás miatt került címlapokra. Prominens kriptovezérigazgatók – köztük a Binance Changpeng „CZ” Zhaója, a KuCoin Johnny Lyuja és az OKX Jay Haója – azt javasolták a Solana (SOL) befektetőinek, hogy azonnali biztonsági intézkedésként helyezzék át állományaikat a saját tőzsdéjükre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Számos blokkláncvizsgáló és kriptobefektető jelezte, hogy állítólag a széles körben elterjedt privákulcs-kompromittáció miatt a támadó sikeresen lopott el natív SOL tokeneket és Solana-kompatibilis SPL tokeneket, mint például az USD Coin (USDC) a Phantom és Slope tárcákból.
A támadás kiváltó oka azonban továbbra is rejtély maradt, mivel minden fél, beleértve a Solanát és a Phantomot is, tagadta, hogy az ő hibájukból történt volna a támadás.
A Phantom hivatalos álláspontját az ügybena a Cointelegraph osztotta meg:

„Szorosan együttműködünk más csapatokkal, hogy a Solana ökoszisztémában jelentett sebezhetőség végére járjunk. Jelenleg a csapat nem hiszi, hogy ez egy Phantom-specifikus probléma lenne.”

A Solana-fiaskó folyamatban lévő vizsgálatával párhuzamosan a CZ figyelmeztette a befektetőket „egy aktív biztonsági incidensre a Solanán”, amely több mint 7000 pénztárcából SOL és USD Coin (USDC) pénzeszközöket szívott le.
A sértetlen befektetőknek azt javasolta, hogy a vagyonukat egy hidegtárcába vagy a Binance-ra utalják át.


Lyu hasonló biztosítékot adott a KuCoin-felhasználóknak, majd megerősítette, hogy egyetlen SOL-eszközükre sem volt hatással a hack. Mint mondta:

„Szoros kapcsolatban állunk a Solana csapatával, és a kérésnek megfelelően blokkoltuk a gyanús címeket.”

Hao szintén megismételte a CZ ajánlását, mivel azt tanácsolta a befektetőknek, hogy a hack elleni védelem érdekében helyezzék át eszközeiket az OKX-re.


Tekintettel a hacker lehetőségeire és hatósugara mögötti bizonytalanságra, más kriptotőzsdék, mint például a Bybit, proaktívan felfüggesztették a Solana-blokkláncon lévő összes befizetést és eszközkiutalást.

Kereskedj $500 bónusszal és találd meg a következő Gem coint a KuCoinon!


A Cointelegraph-nak nyilatkozva az Audius társalapítója és vezérigazgatója, Roneil Rumburg tisztázta, hogy a közösség egyetlen tagja sem vett részt annak a rosszindulatú javaslatnak az elfogadásában, amellyel a hacket végrehajtották:

„Ez egy exploit volt – nem egy törvényes úton javasolt vagy megtett javaslat – csak történetesen a kormányzati rendszert használta belépési pontként a támadáshoz.”

A blokkláncot vizsgáló Peckshield később az Audius tárolási elrendezésének ellentmondásaira szűkítette le a hibát.

Olvastad már? Gépi festményekké alakította a BAYC-t a Google

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin potenciális esésével való szembesülés: 3 altcoin növekedés előtt áll

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca sarkalatos ponthoz érkezett, amit a Bitcoin közelgő feleződési eseményének várakozása és a jelentős intézményi érdeklődés táplál. A Bitcoin értéke nemrégiben új történelmi csúcsra...

Jito (JTO) technikai elemzés 03.29.

Prémium Jito (JTO) A Jito (JTO) árfolyama emelkedő tendenciát mutat a január eleji helyi mélypont kialakítása óta. A JTO azóta újra meglátogatta a december elején kialakult kulcsfontosságú kilengési...

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.29.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) árfolyama leküzdött egy kritikus ellenállási szintet, és a heti időkeretben átfordult egy támogatási szintre. Ez a fejlemény akkor történt, amikor az XRP...

A bedőlt QuadrigaCX tőzsdéhez köthető javakat foglaltak le a kanadai hatóságok

Kanada Brit-Kolumbia tartományának a hatóságai végzést bocsátottak ki, amelyben a QuadrigaCX tőzsde alapítóihoz köthető javak lefoglalásáról döntöttek. A tőzsde két alapítója, Michael Patryn és Gerald...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!