Rágalmazás miatt perel a Binance vezérigazgatója

-

A Bloomberg kínai leányvállalata „Zhao Changpeng Ponzi-sémája” címmel újra megjelentetett egy cikket.
A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao beperelte a Bloomberg Businessweek hongkongi irodáját, rágalmazással vádolva azt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hétfőn a Binance vezérigazgatója, akit a kriptoközösség „CZ” néven ismer, beperelte a Bloomberg Businessweek hongkongi kiadóját, a Modern Media Company Limitedet. A Modern Media egy független szervezet, amely a Bloomberg tartalmát licenceli.
A beadvány rágalmazási követeléseket tartalmazott, amelyek egy lefordított kínai cikkből származnak, és amely azt állította, hogy a tőzsdefőnök kriptoponzi rendszert működtet.
A beadvány dokumentumai szerint a Modern Media olyan jelentést tett közzé, amely „hamis, rosszindulatú és rágalmazó állításokat tartalmazott Zhaóról és cégéről, a Binance Holdings Limitedről”.
A kínai kiadás a Bloomberg június 23-i cikkének saját verzióját közölte „Can Crypto’s Richest Man Stand the Cold?” címmel, de „Zhao Changpeng’s Ponzi Scheme” címmel jelent meg.
Június 25-én a CZ így kommentálta az eredeti cikket: „Bár a Bloombergnél a legtöbb újságíró jó, de [egy] ezúttal rossz volt”. Hétfőn azt mondta: „Vállaljatok felelősséget a tetteitekért”.


Zhao azért is beperelte a kiadványt, mert a Bloomberg Businessweek kínai kiadásának közösségimédia-fiókjaiban a Ponzira utaló címet használta a cikk népszerűsítésére. A kínai nyelvű cikket a beadványok szerint július 7-én nyomtatásban is terjesztették Hongkong környékén.
A bejelentés egy személyes per, és semmi köze a tőzsdéhez vagy a vállalathoz, ahogy azt a Binance megerősítette, amikor a Cointelegraph az eset kommentálását kérte.
A Bloomberg ellen az Egyesült Államokban is beadtak egy kérelmet az eredeti cikkből származó rágalmazás miatt. Ebben ez állt:

„Meglepő módon az eredeti cikk számos súlyos és rágalmazó állítást tartalmazott Zhao és a Binance ellen, amelyek teljesen megalapozatlanok voltak, és nyilvánvalóan arra irányultak, hogy az olvasókat félrevezessék, és elhitessék, hogy Zhao és a Binance illegális vagy gusztustalan tevékenységet folytat.”

Zhao azt szeretné elérni, hogy a kiadvány ne jelentethesse meg újra az állítólagosan rágalmazó állításokat Hongkongban. A kijelentések eltávolítását és visszahívását is követeli, valamint kártérítést, kamatokat és perköltségeket.
A bírósági dokumentumok szerint a Bloomberg a kereset benyújtása előtt részben eleget tett Zhao néhány aggályának azzal, hogy a cikk címét „A titokzatos Changpeng Zhao” címre változtatta.
Az is magától értetődő, hogy a rágalmazó közösségimédia-posztokat törölték, és a lefordított cikk fizikai példányait visszahívták Hongkongban.
Nem ez az első alkalom, hogy Zhao és a Binance beperelte a médiát. Ahogy arról akkor a Kriptoworld is beszámolt, 2020-ban a Binance Holdings Ltd. beperelte a Forbes Media LLC-t rágalmazásért, de a következő évben csendben ejtette az ügyet.
A Cointelegraph megkereste a Binance képviselőit kommentárért, de a cikk megjelenéséig még nem kaptak választ.

Olvastad már? A kriptovállalatoknak adott tanácsot Jeremy Almond

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!