Októberben jöhet a bitcoin ETF

-

„Úgy hisszük, akár októberben elindulhat egy határidős ETF, és a SEC vélhetően egyszerre többet is engedélyezni fog. Így senkinek sem ad tisztességtelen előnyt.”
A Bloomberg elemzői szerint az USA tőzsdefelügyelete, a SEC akár már októberben zöld utat adhat a bitcoinos ETF-eknek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Eric Balchunas és Jame Seyffart annak kapcsán írtak egy beszámolót a befektetőknek, hogy a múlt héten visszavonta az Ethereumos ETF-beadványát a VanEck és a ProShares is, és szerintük ez lehet a végső lökés egy bitcoinos termék engedélyezéséhez.
„A VanEck és a ProShares visszavont ETH-kérelme jót tehet egy potenciális bitcoin határidős ETF engedélyezésének. A SEC aktívként hagyta meg az ilyen beadványokat. A zöld utat akár már október vége előtt megkaphatjuk, és úgy véljük, a SEC egyszerre több engedélyt is kiad majd, hogy senki se kaphasson tisztességtelen előnyt.”
Balchunas nézete szerint a ProShares beadványa a legesélyesebbek között van:

„A szabályozók az ETH-beadványok visszavonása után most a bitcoinos kérvényekre koncentrálhatnak, ez pedig lehetővé teszi, hogy a benyújtástól számított 75 napon belül elfogadják.”

Az említett visszavonások nemrégiben történtek. A VanEck és a ProShares alig pár nappal a benyújtás után hirtelen visszavonták a kérelmeiket, magyarázat nélkül.

Ezzel szemben több bitcoin-alapú ETF-kérelem még mindig aktív elbírálás alatt van. Ezek a Valkyrie, ProShares, Invesco és VanEck idén beadott kérelmei.
A SEC jelenlegi elnöke, Gary Gensler úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi befektetési törvények alapján nagy esélyei vannak egy bitcoin ETF elfogadásának.

Olvastad már? A Bitcoin hashrátája megháromszorozódott június 28-a óta

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Megdöbbentő kripto kínálat, ami felkészült a korlátlan növekedésre

Vendégbejegyzés A Bitcoin értéke a feleződést követően az egekbe szökhet. Szakértők szerint az árfolyam akár a 200.000 dollárt is elérheti. Ilyen jelentős emelkedés mellett más meglepő...

Hollandiában terjeszkedik a Bybit tőzsde

A népszerű kriptotőzsde a Bybit bejelentette, hogy Hollandiában elindítja a teljesen szabályozott üzletágát a helyi ügyfelei számára. A bitcoin árfolyama ismét 70 ezer dollár fölé...

A Bitcoin potenciális esésével való szembesülés: 3 altcoin növekedés előtt áll

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca sarkalatos ponthoz érkezett, amit a Bitcoin közelgő feleződési eseményének várakozása és a jelentős intézményi érdeklődés táplál. A Bitcoin értéke nemrégiben új történelmi csúcsra...

Jito (JTO) technikai elemzés 03.29.

Prémium Jito (JTO) A Jito (JTO) árfolyama emelkedő tendenciát mutat a január eleji helyi mélypont kialakítása óta. A JTO azóta újra meglátogatta a december elején kialakult kulcsfontosságú kilengési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!