No more power surge – a Ropsten tesztnetet ünnepli az ETH közössége

-

Jonathan Mann zenész a „no more power surge” és az „ETH to the moon” éneklésével ünnepelte az egyesülést.
Az Ethereum blokklánc nemrég tett egy lépést a régóta várt frissítés felé, amely a platformot a proof-of-stake (PoS) konszenzusra való áttérésre készíti elő.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ropsten tesztnet sikeresen átállt a PoS-re, amit az Ethereum blokklánc „főpróbájának” neveznek.
Mivel a hálózat a proof-of-work (PoW) bányászati modellt használja, amely sok áramot fogyaszt, az Ethereum platformot a Bitcoin (BTC) mellett gyakran kritizálják a környezeti hatása miatt.
A PoS-re való áttéréssel az energiaproblémák megoldódnak, és a platform skálázhatóbbá válik, több tranzakciót képes majd feldolgozni másodpercenként.
A Ropsten átállása után a Goerli és a Sepolia tesztnetek a tervek szerint még a mainnet átállása előtt PoS-re térnek át az Ethereum Foundation szerint. A Rinkeby és Kovan tesztneteket a közösség fenntarthatja, de a kliensfejlesztők már nem fogják felügyelni őket.
A közösség tagjai örültek a mérföldkőnek. Jonathan Mann zenész egy Ropsten-merge témájú dallal ünnepelte az egyesülést, olyan szövegeket énekelve, mint „no more power surge” és „ETH to the moon”.
Roberto Nickson, a Metav3rse alapítója „hatalmas mérföldkőnek” és „történelmi” eseménynek nevezte a történéseket.
Szerinte ez az egyik legfontosabb esemény a kriptü történetében, mivel a mainnet PoS-hez való integrációja a tesztnet sikerétől is függ.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Parithosh Jayanthi, egy Ethereum-fejlesztő gratulált az egyesülésen dolgozóknak. Bár Jayanthi megemlítette, hogy még mindig vannak hibák, megjegyezte, hogy a javítások úton vannak, és hogy a csapat a következő hetekben figyelemmel fogja kísérni a láncot.
Az Ethereum PoS-re való átállási törekvéseinek fejlesztése éppen időben jött, amikor New York elkezdett szigorítani a PoW bányászattal szemben.
Múlt héten New York állam szenátusa elfogadott egy törvényjavaslatot, amelynek célja a PoW-rendszerek bányászati tilalmának bevezetése.
Bár egyesek arra számíthattak, hogy az ether (ETH) árfolyama az egyesülés után felfelé ível, a hírnek nem volt nagy hatása a digitális eszköz árfolyamára.
A sikeres tesztnet integráció ellenére a kereskedők még mindig 1400 dollárra módosították ETH-árcéljaikat.

Olvastad már? Nem lesz fizetőeszköz a bitcoinból Oroszországban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin potenciális esésével való szembesülés: 3 altcoin növekedés előtt áll

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca sarkalatos ponthoz érkezett, amit a Bitcoin közelgő feleződési eseményének várakozása és a jelentős intézményi érdeklődés táplál. A Bitcoin értéke nemrégiben új történelmi csúcsra...

Jito (JTO) technikai elemzés 03.29.

Prémium Jito (JTO) A Jito (JTO) árfolyama emelkedő tendenciát mutat a január eleji helyi mélypont kialakítása óta. A JTO azóta újra meglátogatta a december elején kialakult kulcsfontosságú kilengési...

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.29.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) árfolyama leküzdött egy kritikus ellenállási szintet, és a heti időkeretben átfordult egy támogatási szintre. Ez a fejlemény akkor történt, amikor az XRP...

A bedőlt QuadrigaCX tőzsdéhez köthető javakat foglaltak le a kanadai hatóságok

Kanada Brit-Kolumbia tartományának a hatóságai végzést bocsátottak ki, amelyben a QuadrigaCX tőzsde alapítóihoz köthető javak lefoglalásáról döntöttek. A tőzsde két alapítója, Michael Patryn és Gerald...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!