NFT formájában árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

-

A történelmi jelentőségű, 15 karakter hosszúságú SMS-t az országaikból elüldözött menekültek megsegítésére árverezik el.
A brit távközlési óriáscég, a Vodafone a hírek szerint december 21-én tervezi elárverezni a világ első SMS-ét, amely egy NFT formájában kerül fel a világhálóra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Merry Christmas” jókívánságot tartalmazó SMS-t 29 évvel ezelőtt, 1992. december 3-án küldték el a Vodafone hálózatán keresztül, és az akkori alkalmazott, Richard Jarvis fogadta.
A történelmi, 15 karakter hosszúságú SMS-t NFT-ként árverezik el a franciaországi Aguttes aukciósház által lebonyolított egyszeri árverésen – írja a Ziarul Financiar román hírportál.
A Vodafone a világ első SMS-ének NFT formájában történő elárverezésével a bevételt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szándékozik továbbíttani az erőszakkal kitelepített emberek megsegítésére.

„Boldog karácsonyt. Jótékonysági célokra elárverezzük a világ első SMS-ét, NFT formájában.

– írja a távközlési szolgáltató hirdetésében.
A Vodafone-SMS NFT-eladására most kedden, december 21-én kerül sor egy online aukción keresztül, ahol a résztvevők Ethereum (ETH) segítségével tehetnek ajánlatokat. A legmagasabb ajánlatot tevő kizárólagos tulajdonosa lesz annak a kommunikációs protokollnak, amellyel a világ első SMS-ét továbbították.
Az SMS dicsőségét növeli, hogy kilenc évbe telt, mire más hálózatok is rendelkeztek a Vodafone SMS-ek küldésére és fogadására vonatkozó képességével. Ez a lépés, a világ első SMS-ének NFT-be vésése egy újabb példa arra, hogy az NFT képes a történelem tokenizálására és digitális megőrzésére.

Az NFT-ökoszisztéma katalizálta a kripto mainstream elfogadását, mivel a vállalatok sorra döbbennek rá a felhasználási esetekre a meglévő üzleti modelljeikben. Éppen a múlt héten jelentette be az Adidas sportruházati gyártó is az „Into the Metaverse” NFT-kollekció bevezetését.
Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, az Adidas Originals NFT-eladás december 17-én került megrendezésre a vállalat hivatalos weboldalán 0,2 ETH áron, ami a cikk írásakor körülbelül 810 dollárt jelent.
Néhány nappal az Adidas belépése előtt a Nike is felvásárolt egy virtuális tornacipőmárkát, az RTFKT-t, jelezve a metaverse iránti erős érdeklődést.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: corym

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá. A Polygon a stablecoin kínálat...

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Ha ezeket a tokeneket most biztosítod, akkor az gyümölcsözővé teheted az altszezont

Vendégbejegyzés A kriptopiacon nagy a várakozás a következő altcoin szezon közeledtével, amely az előrejelzések szerint körülbelül 45 nap múlva kezdődik. Ez a ciklus, amelyet a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!