Nem vehetnek dollárt az argentin kriptokereskedők

-

Az égbe szökő inflációtól sújtott Argentína korlátozza a Bitcoin-kereskedőket abban, hogy a hivatalos árfolyamon amerikai dollárt vásároljanak a tőkemenekülés megfékezése érdekében.
Az ország központi bankja csütörtöki közleményében közölte, hogy azok, akik az elmúlt 90 napban pesóval vásároltak bitcoint vagy más digitális eszközt, nem léphetnek be az egységes szabad devizapiacra (Mercado Único y Libre de Cambio – MULC), és nem vásárolhatnak dollárt a hivatalos árfolyamon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ötlet lényege, hogy megakadályozzák a pénz távozását az országból – ami kriptovalutával és dollárral könnyen megtehető. Ha egy személynek vagy vállalatnak peso van a számláján, és azzal amerikai dollárt vásárol egy szabályozott tőzsdén, akkor ezeket a dollárokat kriptovalutákba, például bitcoinba fektetheti.
Ez azt jelentené, hogy az amerikai dollár bizonyos értelemben elhagyná az országot, ami rossz lenne Argentína gazdaságának. A dél-amerikai országban – amely Latin-Amerika harmadik legnagyobb gazdaságával rendelkezik – Alberto Fernandez elnök balközép kormánya szigorítja a valutaellenőrzést és emeli a kamatlábakat, hogy az inflációt kordában tartsa.
Argentínában az egyik legmagasabb az infláció a világon. Jelenleg a dél-amerikai országban az éves infláció 64%-os a központi bank szerint. Ez a második legmagasabb a régióban a válság sújtotta Venezuela után, ahol a világon a legmagasabb az infláció.
A kriptó az ország inflációs rátája miatt fontos Argentínában: a bitcoin vitathatatlanul jobb fogadás, mint az argentin peso, amely mint valuta gyorsan veszít értékéből. A bitcoinosok régóta állítják, hogy az eszköz fedezetként működik az infláció ellen, mivel a digitális coinok kínálatát 21 millióban maximálták.
Az Emberi Jogi Alapítványhoz hasonló szervezetek eközben rendszeresen olyan helyként hivatkoznak Dél-Amerika gazdaságaira, ahol a Bitcoin megtalálja valódi felhasználási lehetőségét.
Májusban Argentína legnagyobb bankja, a Buenos Aires-i székhelyű Banco Galicia kriptoszolgáltatást indított az ügyfelek számára, így Bitcoin, Ethereum, USD Coin és XRP vásárolható – ez a szolgáltatás a központi bank új korlátozásai miatt most talán nem lesz olyan népszerű.

Forrás: Decrypt

Olvastad már? Bennfentes kereskedéssel vádolják a Coinbase egyik vezetőjét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!