Napi tőzsdemustra

Napi tőzsdemustra 09.19

BTC, az előző heti körképben még arról elmélkedtem, mennyire lehet életképes, az előző napok pozitív hangulata.

Mint mostanra kiderült, semennyire! A jelenlegi időszak mozgását legjobban a 2018 júniusa és novembere közötti időszakkal tudnám példaként felhozni.

Amikor is tulajdonképpen ugyanaz, pontosabban hasonló történések zajlottak le, mint most a júniustól-mostanáig tartó időszakban!

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

4 órás idősík: szóval, amit múlt héten vártunk pozitív folytatást, az addig a pontig stimmelt, hogy felkapaszkodunk a fekete, csökkenő irányú trendvonalra, majd azon vagy átszaladunk és a kék ellenállásról vissza-teszteljük a trendvonalat.

Egy másik elképzelés szerint, felkapaszkodunk a trendvonalra, majd onnan, egy kisebb korrekciós visszanézést követően megkíséreljük a trendvonal átszakítását.

Ahogy a végeredmény is mutatja, egyik lehetőséggel sem sikerült élni és átváltottunk negatív irányra!

Jelenleg visszaérkeztünk ugyanabba a támasz zónába, ahonnan 2 héttel ezelőtt megpróbálkoztunk a felállással.

A 2 héttel ezelőtti támaszt már most átszakítottuk és igaz hogy a 4 órás gyertya még zárásra vár, de a várható lehetőségek hasonlóak, csak éppen ellentétes irányúak mint a múlt heti pozitív forgatókönyvnél.

Napos: tehát, ha a forgatókönyv hasonló mint ’18-ban, akkor jelenleg egy csökkenő irányú háromszögben mozgunk!

Ez a háromszög szépen ki is rajzolódik a charton! Ugyebár, júniusban megérkeztünk egy 17,567$-os aljszintre, majd elkezdődött egy nagyon elnyújtott, 2 hónapos korrekciónak is nevezhető long irányú araszolás.

Kis híján el is értük a csökkenő irányú trendvonalat, azonban, erő híján, idő előtt visszavonulót kellett fújni! Ezt követően egy hónap sem kellett és visszaérkeztünk abba a támasz zónába, amit a 17k-s alj és az ezt követő időszak kialakított.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ebből a támasz zónából kellett volna múlt héten csodát látnunk, mostanra szembejött a valóság és visszaestünk ugyanabba az álomban.

A háromszög felvázolásával ennél is jobban nem terhelném a chartot, így is jól kivehető. A háromszög mélységet nézve, további 7-8k-s visszaeséssel kellene számoljunk, tehát a kerek 10k környéki várakozástól továbbra sem térnénk el.

Egy nagyon intenzív mozgással még a holnap zárása előtt tudnánk teljesíteni ezt a gyászos feladatot! Viszont ha jól megnézzük, a háromszögbe maradva akár még októberig is nyújtható a rétes, ahol már a legóvatosabb short játékosak is bepróbálkozhatnak egy kisebb gyors haszonvadászattal!

Az én véleményem szerint ,ezt a haszonvadászatot mindenki igyekezzen kerülni és helyette koncentráljon arra, ha ma már leszünk olyan szerencsénk, hogy ezt az aljat megütjük, akkor a sokkal tágabb lehetőségekkel felkínálkozó jövőbeni long irányra koncentráljunk!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: vevői oldalon a helyzet változatlan, mindenki ragaszkodik a pozíciójához, remélhetőleg egy esetleges durvább visszaesésnél sem gondolják meg magukat!

A shorts oldali mozgást így utólag megnézve, magyarázatot is találunk arra, mire is volt jó az a 2-3 héttel ezelőtti fellángoló időszak, csupán csak rágyúrtak a trendvonalról felkínálkozó visszapattanás lehetőségére!

Shorts chart:

Longs chart: 

Hetes idősíkot nézegetve, nem vettem komolyan a múlt heti apró long lehetőséget és ahogy a végeredmény mutatja, nem is történt meglepetés.

A hetes gyertyával teljesen betakartuk az előző heti pozitív próbálkozást és egyelőre annyira benne vagyunk a lendületben, hogy a nagyon friss, alakulóban lévő gyertyánk is negatív irányba építkezik tovább.

Ha gyorsan megindulunk a csökkenő trendet lezáró aljpont irányába, akkor már ezen a héten, a júniusi 17k-s színt alá kerülünk és jövő héten azon elmélkedhetünk, hogy a folytatást vissza-teszt vagy haladunk tovább csökkenő irányba.

Hónapos idősík: A kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint!

Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!

Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit.

Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot.

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.

Mi következhet szeptemberben?

Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége.”

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

Szerző: Kövesi Károly

Szerkesztette: Mészáros András

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírlevelekre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunk a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.