Napi tőzsdemustra

Napi tőzsdemustra 05.23

BTC, egyre halványabbak azok a lehetőségek, amelyek arra irányulnak, hogy tartani lehessen a 30k-s szintet.

Annak ellenére jónak találom ezt a megállapítást is, hogy sokak szerint, ezt lassan 2 hetes kemény küzdelmet siker fogja koronázni, viszont a vevők nem nagyon szeretnének többet kockáztatni és szeretnék, ha az a vevői oldalán felhalmozódott megbízástömeg, valamelyik alacsonyabb szinten aktiválódni tudjon.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

4 órás idősíkon próbálnak rávilágítani arra a megállapításra, hogy a 30k lassan, de biztosan el fog esni!
A napos idősíkra is felvázolt, lila csökkenő irányú Elliott hullámra alapozva, az ellenállási zónát is figyelembe véve, 33k magasságába vártam egy 4. korrekciós hullámot.

Ami valószínűleg hibás hozzáállás volt, mivel, ha a lila hullámon egészen a célig szeretnénk lovagolni, akkor a 4. korrekciós hullám célszintjét, nagy valószínűséggel egy a 3. hullámom belüli ellenállási zónában kellene megtaláljuk!

Tehát, ha voltak is 33k-s lehetőségeink, azok a sikertelen fej-váll lehetőséggel valószínűleg el is úsztak! Szürke színnel jelöltem azt az ellenállási zónát, amely fölött a lehetőségeink újra kivirágozhatnának, a folytatásban napos idősíkon erre is találhatunk indokot.


Napos: ezen az idősíkon jól látszik, hogy az a lila színű csökkenő irányú Ellliott hullám csak egy apróság, viszont ennek az apróságnak kellene döntenie arról, hogy a fekete színű vonalakkal határolt csökkenő irányú éknek, hol is legyen a végleges támasza!

Tehát, ha ötös szerkezetű Ellliottban gondolkodunk, akkor még egy kisebb levezető hullám, benézhet a jelenlegi 26,753$-os alj alá!

Ezzel a benézéssel csupán annyi a probléma, ha a háttérben húzódó a narancs csatorna felezőszintjét is elbukjuk és megindulunk a csatorna aljának irányába, akkor egy elég durva végjátéknak leszünk szemtanúi.

Egy ilyen végjáték tökéletesen felkavarhatná a jelenlegi állóvizet és ha ez a végjáték úgy tudna lezajlani, hogy a még kitartó longs megbízások is aktiválódni tudnak, akkor egy nagyon gyors talpra állasnak lehetünk szemtanúi!

Az én előrelátható portfólióépítő stratégiámnak belépés szintjei, nagy valószínűséggel a ’17-es, ’19-es csúcsszintjei lesznek!

Azonban hibás döntés lenne csak erre a két szintre alapozni mindent (’18 november)! Hasonló stratégiájára épült a ’18-as alj keresés is, amelynek az 57k-s szinten zárása, legalábbis számomra nagyon is visszaigazolta a stratégia sikerességét.

Tehát abból a faék egyszerű észjárásból kiindulva, hogy minél rosszabb, annál jobb, ezért a portfólió alsó szintjeit 10k alatt fogom keresgélni.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: durva nagy lufit látunk longs oldala, lehetetlen hogy ennek a végeredménye, ne egy kipukkanás utáni ejtőernyőzés legyen.

Ha ez mégsem kipukkanás lesz, hanem lassú leengedés, akkor látom reális lehetőségét, hogy 20k felett vagy annak környékén lehessen tartani az árat?

Shorts oldali kérdőjellel jelölt kiugrást is a kamumegbízáspumpa kategóriájába sorolhatjuk, legalábbis ha a május 12-ei zuhanást, az itt látható meredek kiugráshoz hasonlítjuk, akkor a néhány ezer dolláros árvisszaesés nem nagyon válthatta be a várakozásokat.

Shorts chart:

Longs chart:

Hetes idősík: hacsak nem sikerül a narancs csatornafelezőn megtalálni az aljunkat és tartani a 20k fölötti szinteket, akkor a 10k-s szinteken nagyon gyorsan megoldódhatnak a problémáink.

A narancs csatorna viszont becsapós!

Két egyértelmű ellenállás érintése van, szemben az 1 aljpontjával! Tehát, hogy csatornáról beszélhessünk konkretizálni kellene az alját, amelyet standard charton 10k környékén, még logaritmikus környezetben barátságos 20k környékén lehetne fixálni.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Hetes idősík már elég ahhoz, hogy a hosszabb távú lehetőségeinket pontosabban meghatározhassuk és ha már a múltban is a 200-as mozgóátlag érintése utáni hetek hozták a végső megoldást (’18 dec, ’20 márc.), miért ne történhetne most is hasonlóképpen.

Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!

Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

Szerző: Kövesi Károly

Szerkesztette: Mészáros András

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírlevelekre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunk a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.