Napi tőzsdemustra

Napi tőzsdemustra 05.03

BTC, a történet mindig ott kezdődik hogy a Bitcoin megpróbál megugrani, ezt a megugrást értsük az április 25-ei 47k-s aljból történő, 58,3k-ra most hétvégén megérkező mozgásra, viszont itt még nem biztos hogy vége a történetnek, ugyanis ezen mozgás határai rajzolhatunk egy éket, amelyben még akár 60k fölé is benézhetünk.

A Bitcoin megugrását követik a vezető altok pl. eth, bnb, illetve ennél kicsit óvatosabban a többiek! Tehát ami miatt azt gondolom, hogy a Bitcoin egy nem túl nagy, de mégis észrevehetőbb korrekció előtt áll, azt az állatok felsorakozása is mutatja!

Órás idősíkon látható az imént már említett “úgymond megugrás”, viszont ez a jelző is csak részben igaz, mert amit látunk az egy korrekciós emelkedés, ami a hétvégén megérkezett fibo 0.61-es szintre, ahol mint tudja két lehetőség van, vagy durván visszapattanunk, vagy átsétálunk rajta, de akkor jelentősen tovább is sétálunk!

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

 

Tehát az ék, amelyen belül még van lehetőség az E pontba történő felkapaszkodásra, amelynek valószínű az lesz az előjele, hogy a piros támasz kap egy vissza-tesztet, esetleg a kék háromszögből felfelé kilépést követően, annak ellenállására történik egy vissza-teszt, majd ezt követi a háromszög mélységével megegyező nagyjából 3k-s határozott emelkedés!

Habár azt mondtam, hogy fibo 0.61 átlépését követően jelentős továbbsétálást eredményezhet, de ezt is felülírhatja egy alakzat, illetve az esetleges nem túl meggyőző piaci hangulat, amely piaci hangulat, a 47k-s szintre történő visszanézéssel kicsit leült.

Azonban nem kell elkeseredni, egyáltalán nem rossz a helyzetünk, sőt nagyon is jó, csak-hát egy nagyon is jó hangulatú továbblépést, elő is kell készíteni, valószínűleg ez történik az utóbbi hetekben!

4 órás idősíkon felmerült az a gondolat, nem-e lehetne egy hasonló 3 utas megoldás kialakítani, mint amivel napos idősíkon is nagyjából belőhető volt a jelenlegi ATH szint.

Ennek a 3 utas mintának, 2. hulláma kicsit alulmaradt a várakozástól, ami normál esetben elérte volna az április havi nyitó szintet, tehát egy tökéletes semleges áprilisi gyertyát kaptunk volna eredményül, ezzel az alatta zárással, a kelleténél kicsit jobban meghízott az áprilisi gyertyánk, de talán még belefér a Doji kategóriába.

Tehát, ha elkönyveljük hogy a 2. hullámot zártuk, sőt már a korrekciós válaszával is készen vagyunk, akkor nincs más hátra mint előre, előre a 3. hullám 60k-t elérő küldetésére, ezt azonban inkább az órás idősíkon látható piros ékhez igazítanám!

Bitcoin Futures chart: lényegében résmentesen átléptük a hétvégén, majd az éjszakai pozitív történéseknek köszönhetően pozitív irányba már jelentősen el is távolodtunk.

Kivételesen 4 órás idősíkon próbáljuk feldolgozni az utóbbi egy-két hét történéseit, amely hetek, mint látjuk eléggé mozgalmasra sikerültek!

A fő mondanivalót piros színnel láthatjuk, tehát láthatunk egy fordított fej-váll lehetőséget! Ez a lehetőség, segíthet visszakapaszkodni az áprilisi csúcsszintre, illetve útközben bezárás lehetőséget biztosít a 2 héttel ezelőtt kialakult 5k-s rés bezárására!

További lehetőségeken is lehet gondolkodni, de korai, korai mert nem tudja az esetleges ATH szintről történő visszapattanás, csak egy vissza-teszt előkészítés, vagy konkrét áttörési szándék előkészítése, esetleg nagyobb visszapattanás és egy 10k-s emelkedő háromszög szituáció kialakítása!

Napos: csúcsok és az aljak! Az órás idősíkon boncolgatott piros ék, itt is megjelenítésre került, nem véletlenül, mivel ha az RSI csíkra tekintünk, akár még egy csúcs közeli szituációba is lehetünk, amit az ék konkretizálhat!

Ennek nagyon is pozitív hatása lehet a folytatásra, ugyanis ha megnézzük az előző Április elején kialakított ideiglenes csúcsot, amelyet követelt egy kisebb korrekciós visszalépés, majd szépen felszaladunk a következő csúcsra, ami már új ATH szintet eredményezett.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Tehát egy hasonlót most is szívesen elfogadnánk, ha ehhez igazítjuk a gondolkodást és figyelembe vesszük a háttérben megjelenítésre került emelkedő kék csatornát, illetve figyelembe vesszük a zöld időzóna lehetséges Május 20-ai csúcsát, akkor a következő ATH szintet 68k környékére tenném!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: most van abban a szituációban a longs oldali mozgás, ami a kékkel jelzett megoldást eredményezheti!

Tehát, még a zóna elérésére előtt csinálunk egy kisebb, az előző csúcsra visszanéző korrekciós mozgást, majd lendületesen átszaladunk a zónán!

Természetesen ha ezt a mozgást áremelkedés nem követi, akkor kamu megbízáspumpára gyanakodhatunk és idő előtti árvisszaesés lehet az eredménye!

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ha a poloniex órás idősíkjára felvázolt lehetőséget nézzük, akkor az ott kék ékből történő nagyjából 3k-s megugrást kellene eredményezzen a zónán átszaladás, a megbízáspumpálás pedig azt jelentené, hogy a 3k-s megoldás már nem fog megtörténni és az ék korrekciós igényét kielégítve, történik egy durván 5k-s visszalépés!

Shorts oldal kilépett a csendes megfigyelő állásból, rá is repültek az akkor már 10k-s korrekciós mozgásban lévő csökkenésre!

Nem csak ennek, de ennek is köszönhetően folytattuk tovább a 47k-s mélységbe, majd miután észbe kapott a vevői oldal, a shorts aktivitás rögtön esélyesnek indult, jelenlegi mozgásra tekintve pedig ismét a feladás jelei mutatkoznak!

Tehát ha lehetőség adódik, a shorts hiénák azonnal lecsapnak, ezért is kell óvatosan pánikmentesen közlekedni!

Shorts chart:

Longs chart:

Hetes idősíkon továbbra is a HyperWave-re koncentrálunk és ha szerencsénk van, akkor a napos elképzelések is ehhez igazodnak, ami annyit kellene jelentsen, hogy durván 2 hét múlva kellene megérkezzünk az itt is láthatóak kék csatorna ellenállására!

A csatornába beérkezési iránynak, segíteni kellene a piros 4. támaszt követő 100k fölé megérkezést, ugyanezt kellene segíteni az emelkedő csatornának is, illetve ha az RSI mozgására nézzünk, ahol már rég emelkedő mozgást kellene lássunk, támogatva a 100k-s várakozásainkat, amit még vagy azért nem teszünk, mert nincs hova sietni és nemcsak 100k van tervben, hanem jóval azt meghaladó szintek várnak ránk, csak jól titkoljuk.

A kék csatornából rögtön ki is léphetünk felfelé, tehát utólagos vissza-tesztre lesz szükségünk, vagy akár vissza is pattanhatunk a csatorna felezőszintjére, még egyszer megtámaszkodva a 3. támaszom, ez esetben a 4. támasz lehetőséget módosítania kell, viszont ha így alakul örömmel megtesszük!

 

 

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC Donate lehetőség: 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
LTC Donate lehetőség: Leiq3BUWt6W7bALNjKTJBUNDXqVYSavYhF

Szerző: Kövesi Károly

Szerkesztette: Mészáros András

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírlevelekre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunk a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.